Σταθάκης: Απίθανο σενάριο οι εκλογές και το δημοψήφισμα. Συμφωνία με τους εταίρους μέχρι το τέλος του μήνα

Στιγμίοτυπο από την τελετή παραλαβής παράδοσης στο υπουργείο Ανάπτυξης την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμίοτυπο από την τελετή παραλαβής παράδοσης στο υπουργείο Ανάπτυξης την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ποια είναι η εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Θα συνιστά η συμφωνία ένα νέο Μνημόνιο;

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους τα επόμενα 24ωρα, καθώς και συνολική συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές του επόμενου, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά». Ο κ. Σταθάκης χαρακτηρίζει ως απίθανο σενάριο την προσφυγή σε εκλογές ή δημοψήφισμα.

Ο κ. Σταθάκης επισημαίνει ότι η συμφωνία του Ιουνίου «σε καμία περίπτωση δεν θα συνιστά ένα νέο μνημόνιο» και προσθέτει ότι «το βασικό στοιχείο για την αποφυγή νέου δανείου είναι η ρύθμιση του χρέους με τρόπο που να απομειώνει τις δανειακές ανάγκες, ειδικά για την περίοδο 2015-2022 και να το καθιστά μεσοπρόθεσμα βιώσιμο».

Σε ερώτηση για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ο υπουργός Οικονομίας απαντά ότι έχει ξεκινήσει νέος κύκλος συζητήσεων με τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να εξεταστούν ξανά οι όροι, χωρίς να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, με στόχο «να επιτευχθεί μια συμφωνία προς όφελος του ελληνικού δημοσίου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λύση πακέτο μέσα στον Μάιο θέλουν τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου

SHARE:

24Media Network