Στην Αθήνα ο "δικαστής" και οι εισηγητές της έκθεσης για τη λειτουργία της Τρόικα

Στην Αθήνα ο "δικαστής" και οι εισηγητές της έκθεσης για τη λειτουργία της Τρόικα

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί η επταμελής αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα εξετάσει τα αποτελέσματα της πολιτικής της Τρόικα

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί, την Τετάρτη και την Πέμπτη, επταμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το ΕΚ για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της εφαρμογής των πολιτικών της Τρόικα στα κράτη-μέλη τα οποία βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Ότμας Κάρας και συνεισηγητής της σχετικής έκθεσης της εν λόγω επιτροπής, καθώς επίσης και ο συνεισηγητής και μέλος του ΕΚ, Γάλλος ευρωβουλευτής, Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ . Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και Νίκος Χουντής.

Το κλιμάκιο του ΕΚ, θα ξεκινήσει τις επαφές με την επίσκεψη στη Βουλή και τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ευ. Μεϊμαράκη. Στη συνέχεια οι αντιπρόεδροι της Βουλής και τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Θεσμών και Διαφάνειας, Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους καθώς, επίσης, και η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα συνεδριάσουν από κοινού με Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσης, η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τους αντιπροέδρους της Τράπεζας της Ελλάδος, εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στελέχη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακούς και εμπειρογνώμονες, καθώς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

Το κλιμάκιο του ΕΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο στις 12:30, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρόικα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην Αθήνα ο "δικαστής" της Τρόικα. Υπέρ της συνέχισης του έργου της με δημοκρατική νομιμοποίηση

Ο ''δικαστής'' της τρόικας Οτμάρ Κάρας μιλά στο NEWS 247: Μέχρι το Μάρτιο το πόρισμα μου θα δημοσιοποιηθεί

SHARE: