Στουρνάρας: Θέμα εβδομάδων η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Στουρνάρας: Θέμα εβδομάδων η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας
Ο Γιάννης Στουρνάρας NIKOS LIBERTAS / SOOC

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, και μάλιστα σύντομα, εξέφρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

“Αρκετά αισιόδοξος” ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει πιστοληπτική αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας σύντομα, αφότου η νέα κυβέρνησή της παρουσιάσει το πρόγραμμά της, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στο Bloomberg.

Σε δηλώσεις τους στο οικονομικό δίκτυο από την Πορτογαλία, όπου συμμετέχει στο φόρουμ της ΕΚΤ, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι “είχαμε εκλογές πριν από λίγες μέρες και πλέον υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία”.

“Η κυβέρνηση αυτή θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, επομένως είμαι σίγουρος ότι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις που θα κάνει στο κοινοβούλιο, η επενδυτική βαθμίδα θα είναι θέμα λίγων εβδομάδων, αν όχι ημερών”, τόνισε.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί αν θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια και μετά το καλοκαίρι. “Αν το βασικό σενάριο εξελιχθεί όπως πιστεύουμε τότε ναι ενδεχομένως τον Ιούλιο να πρέπει να κάνουμε αύξηση» δήλωσε ο Στουρνάρας. «Αλλά ο Σεπτέμβριος είναι πολύ μακριά. Δεν μπορούμε να πούμε” πρόσθεσε.

Ακόμα, ο Έλληνας τραπεζίτης είπε πως τα επιτόκια της ΕΚΤ θα πρέπει να διατηρηθούν σε ένα επίπεδο που είναι αναγκαίο ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Υπενθυμίζεται πως η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως η τράπεζα δεν έχει σκοπό να πατήσει «παύση» στις αυξήσεις των επιτοκίων της, προεξοφλώντας -όπως και ο κ. Στουρνάρας- αύξηση τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα