Στουρνάρας: Θα διευρύνουμε τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Στουρνάρας: Θα διευρύνουμε τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Περί διεύρυνσης των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

Ότι η κυβέρνηση προτίθεται να διευρύνει τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος θέρμανσης επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως άμεσο σχέδιο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του σε περίπτερα της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια.

Επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε τη λέξη "εξωστρέφεια", σημειώνοντας ότι αυτή "σημαίνει εξάγουμε ή παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές".

"Όταν φτάσουμε εκεί θα είμαστε μια οικονομία με πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές" υπογράμμισε, ενώ κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους εταίρους για το θέμα του χρέους σημείωσε: "Υπάρχει νομική βάση στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου. Πάνω εκεί θα στηριχθούμε".

Σε ό,τι αφορά το θέμα του πετρελαίου, ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως "θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και περισσότερο ευέλικτα".

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης συντελεστών ΦΠΑ πέραν του κλάδου της εστίασης, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι είναι "πολύ νωρίς ακόμη γι' αυτό". "Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση", συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Θα ήμασταν παρίες αν είχαμε βγει από το ευρώ

Στουρνάρας: Πιο ελκυστικά τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Πυρά Ντόρας Μπακογιάννη σε Στουρνάρα: "Κακώς διέψευσε τη μείωση φόρου στο πετρέλαιο"

SHARE:

24Media Network