Σβήνει το πρόστιμο για όσους δεν μάζεψαν e-αποδείξεις;

Σβήνει το πρόστιμο για όσους δεν μάζεψαν e-αποδείξεις;
Αποδείξεις Eurokinissi

Η κυβέρνηση θέλει να απαλλάξει από το ενδεχόμενο έξτρα φόρου 22% όσους δεν συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό ηλεκτρονικών αποδείξεων, λόγω του lockdown.

Το εκτεταμένο απαγορευτικό όπως εξελίχθηκε στην αγορά, παρά τα σχετικά καλά διαλείμματα για κάποιους κάδους (ηλεκτρονικά gadgets κτλ) λόγω Black Friday και click away φαίνεται ότι οδηγεί το οικονομικό επιτελείο σε αλλαγές στο μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων.

Όπως είπε στο Σαββατοκύριακο στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης: «Όλο αυτό το θέμα, δεδομένου ότι είχαμε δύο lockdown, θέλει επανεξέταση. Δεν μπορούμε, ένα μέτρο που ίσχυσε με κανονική κατανάλωση, να εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο τώρα. Μην έχει κανείς αγωνία, κανείς δεν πρόκειται να αδικηθεί. Θα μετρήσουμε, θα δούμε ποιοι και γιατί έχουν πρόβλημα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί όπως είχε προγραμματιστεί.»

Ουσιαστικά με την κίνησή της αυτή η κυβέρνηση θέλει να απαλλάξει από το ενδεχόμενο έξτρα φόρου 22% όσους δεν συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό για ηλεκτρονικών αποδείξεων που ανέρχεται στο 30%. Να σημειωθεί ότι με τα ισχύοντα προς ώρας με συντελεστή 22% απειλούνται όσοι δεν καλύπτουν το 30% του εισοδήματός τους με ηλεκτρονικές αγορές.

Δηλαδή, στην περίπτωση που κάποιος πρέπει να μαζέψει ηλεκτρονικά αποδείξεις ύψους 4.000 ευρώ και παρουσιάσει 3.000 ευρώ, θα πληρώνει πέναλτι επί της διαφοράς, δηλαδή στο ποσό των 1.000 ευρώ. Το «πρόστιμο» που θα πρέπει να καταβληθεί, ανέρχεται στα (1.000 x 22%) 220 ευρώ.

Με βάση και τα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους φαίνεται ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν το φάσμα του έξτρα φόρου και γιαυτό ως φαίνεται ο κ. Σκυλακάκης σπεύδει να … προλάβει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα