ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Απόδειξη από ηλεκτρονική πληρωμή

Ποιες e - αποδείξεις μετρούν "διπλές"

Οι e - αποδείξεις από ιατρικές υπηρεσίες υπολογίζονται στο διπλάσιο της αξίας τους για την κάλυψη του απαιτούμενου ποσού δαπανών. Ουσιαστικά στην κατηγορία εντάσσονται και οι ηλεκτρονικές πληρωμές για τεστ διάγνωσης για Covid 19.

Αποδείξεις

Φόροι: Ανάσα από το "σαφάρι" των e-αποδείξεων το 2022 - Τι αλλάζει στη φορολογική ατζέντα

Την περαιτέρω ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, με παροχή πρόσθετων φορολογικών κινήτρων για τα φυσικά πρόσωπα στοχεύει η κυβέρνηση τη νέα χρονιά.

Πληρωμή με κάρτα

Τέλος χρόνου για την συλλογή των e-αποδείξεων – Τι πρέπει να ξέρετε

Υποχρεωτική είναι η κάλυψη του 30% του εισοδήματος με δαπάνες με πληρωμές με κάρτες ή μέσω διαδικτύου διαφορετικά προβλέπεται έξτρα φόρος που φτάνει το 22% για το «ακάλυπτο» υπόλοιπο εισοδήματος.

POS

Τι θα ισχύσει φέτος για τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις

Στις δηλώσεις για τα εισοδήματα  του 2020, τα τεκμήρια διαβίωσης και το μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων δεν ίσχυσαν για όσους επλήγησαν από την πανδημία. Με την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, οι εξαιρέσεις αυτές θα καταργηθούν.

POS

Φορολογικές δηλώσεις: Οι φετινές απαλλαγές και εκπτώσεις για τις e–αποδείξεις - Τι πρέπει να ξέρετε

Ποιες "κατηγορίες πολιτών" απαλλάσσονται για φέτος από την υποχρέωση συγκέντρωσης ηλεκτρονικών αποδείξεων και ποιοι εάν δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες e-δαπάνες αντιμετωπίζουν "ποινές".

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Προετοιμασμένη η οικονομία για νέο lockdown - Τι θα ισχύσει για τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, αποδείξεις, τεκμήρια και επιταγές

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η Κυβέρνηση μπορεί να καλύπτει μέρος των απωλειών όσων πλήττονται από την πανδημία, αλλά όχι το σύνολο. Τι δήλωσε για τις επιβαρύνσεις που έχουν οι φορολογούμενοι.

Αποδείξεις

Αποδείξεις: Πώς θα αυξηθεί στο 30% το όριό τους - Η διαδικασία και οι εξαιρέσεις

Σε εγκύκλιο της ΑΑΔΕ υπενθυμίζεται ότι για το τρέχον έτος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 30% του εισοδήματος τους σε ηλεκτρονικές αποδείξεις. Όσα πρέπει να ξέρετε.

Πληρωμή με κάρτα.

Rebate φόρου και "διπλές" αποδείξεις για περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές

Νέα κίνητρα δίνει το υπουργείο Οικονομικών για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το νομοσχέδιο, που έρχεται, θα περιλαμβάνει και εξωδικαστική επίλυση για 10.000 οφειλέτες στην Εφορία.

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Προσοχή γιατί τα μετρητά φέρνουν πρόσθετους φόρους το 2020

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Προσοχή γιατί τα μετρητά φέρνουν πρόσθετους φόρους το 2020

Όποιος φορολογούμενος δεν καταφέρει να εμφανίσει το 30% του εισοδήματός του σε ηλεκτρονικές αποδείξεις, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 22% για το ποσό που υπολείπεται.

Φορολογικό νομοσχέδιο: Πέντε προσθήκες της τελευταίας στιγμής

Φορολογικό νομοσχέδιο: Πέντε προσθήκες της τελευταίας στιγμής

Με μέτρα έκπληξη για φορολόγηση συντελεστή 4,5% σε νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 9% για τις αγροτικές επιδοτήσεις και διπλές αποδείξεις σε υπηρεσίες από τεχνικά επαγγέλματα φαίνεται να κλείνει το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ηλεκτρονική πληρωμή με "POS"

Φορολογικό νομοσχέδιο: Στα 300 ευρώ οι συναλλαγές με μετρητά - Οι τελικές διατάξεις για το όριο του 30%

Με βάση τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι συναλλαγές που γίνονται με μετρητά από 1/1/2020 περιορίζονται πλέον στα 300 ευρώ από 500 ευρώ που είναι σήμερα. Κάθε συναλλαγή μεγαλύτερη σε αξία από τα 300 ευρώ θα πρέπει να γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα. Ποιες οι ειδικές περιπτώσεις και οι εξαιρέσεις.

Ηλεκτρονική συναλλαγή με πιστωτική κάρτα

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Πώς θα λειτουργήσει το νέο καθεστώς - Ποιοι εξαιρούνται

Με κενά ειδικά για τους μη μισθωτούς που θα συμπληρωθούν κατά την διάρκεια της διαβούλευσης που θα ξεκινήσει από σήμερα, αλλά και αρκετές αντιδράσεις, αναμένεται να εφαρμοστεί το μέτρο για την οριζόντια αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών για μισθωτούς και μη.

Μηχάνημα POS

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: 30% βάσει πραγματικού εισοδήματος - Πλαφόν για όσους δεν το πιάνουν λόγω δυσκολιών

Με δύο βασικές αλλαγές, αλλά και πολλά κενά ακόμη, αναμένεται να δοθεί εκτός απροόπτου την Πέμπτη για διαβούλευση το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο εξετάστηκε νωρίς το πρωί σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μηχάνημα POS

Αντιδράσεις για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 30% - Λύση με πλαφόν αναζητά το ΥΠΟΙΚ

Η ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν ήδη σε φόρους περίπου το 50% του εισοδήματος που έχουν από ακίνητα και θεωρούν την υποχρέωση συλλογής ηλεκτρονικών αποδείξεων στο υπόλοιπο 30% του εισοδήματος τους υπερβολική.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Εισόδημα και τα ενοίκια στο 30% των ηλεκτρονικών αποδείξεων

"Προέχει η δημοσιονομική πειθαρχία και μετά τα βοηθήματα" ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών για το κοινωνικό μέρισμα του 2019. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε επίσης στο φορολογικό νομοσχέδιο, τη νέα πάγια ρύθμιση και τα κίνητρα για επαναπατρισμό.

Ηλεκτρονική συναλλαγή με πιστωτική κάρτα

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Αποσυνδέονται από το αφορολόγητο - Πότε πληρώνουμε πρόσθετο φόρο

Πέρα από όσα είχαμε μάθει από το 2016 με την σύνδεση του αφορολόγητου με την συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων για την κατοχύρωση αφορολόγητου το σύστημα αλλάζει.

Αποδείξεις (φωτογραφία αρχείου)

"Λουκέτο" σε beach bar στο Γαϊδουρονήσι

Από τους ελεγκτές διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκάδων αποδείξεων και αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου αναστολής λειτουργίας για 48 ώρες, παρότι ο επιχειρηματίας ήταν υπότροπος και θα έπρεπε το "λουκέτο" να μπει για τέσσερις ημέρες.

Πρατήριο υγραερίου

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ πρατήρια υγραερίου που δεν εξέδιδαν αποδείξεις

Η παραβατικότητα στο υγραέριο κίνησης καλά κρατεί. Εκτιμάται ότι πάνω από το 20% του υγραερίου κίνησης που πωλείται στην Ελλάδα, προέρχεται από παράνομες παραδόσεις υγραερίου βιομηχανίας.

Φωτογραφία αρχείου

Μπαράζ ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας σε Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα και επιχειρήσεις, για τη διαπίστωση παραβάσεων της ασφαλιστικής-εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

φωτό αρχείου

Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις και οι παγίδες στη φετινή δήλωση

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη φετινή φορολογική δήλωση στον κωδικό 050, όπου θα είναι καταγεγραμμένες οι ηλεκτρονικές αποδείξεις που "χτίζουν" το αφορολόγητο για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ' επάγγελμα αγρότες

Ποιοι επαγγελματίες γλυτώνουν το λουκέτο για μη έκδοση αποδείξεων

Ποιοι επαγγελματίες γλυτώνουν το λουκέτο για μη έκδοση αποδείξεων

Ποιες είναι οι κατηγορίες των επαγγελμάτων, για τα οποία αντί του μέτρου της αναστολής λειτουργίας για μη έκδοση αποδείξεων, θα επιβάλλονται πρόστιμα. Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Τι θα ισχύσει με τις αποδείξεις

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Τι θα ισχύσει με τις αποδείξεις

Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να διακρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Τι διευκρινίζουν για το επίδομα θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας

Γιατί ξέχασαν τον 'καστανά' στα πρόστιμα για τις αποδείξεις

Γιατί ξέχασαν τον 'καστανά' στα πρόστιμα για τις αποδείξεις

Τα "μικρά ψάρια", γλυτώνουν από τα πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων, γεγονός που ερμηνεύθηκε ως "τρύπα" στο σύστημα. Τι ισχύει πραγματικά με τους ελέγχους και σε ποιες περιπτώσεις έχουμε δικαιολογημένη απαλλαγή

Φόρος εισοδήματος: Κάθε πέρσι και καλύτερα

Φόρος εισοδήματος: Κάθε πέρσι και καλύτερα

Ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα, μέχρι προχθές Δευτέρα 18 Ιουλίου, έφθασε τις 6.071.205. Τον επόμενο χρόνο έρχεται η σειρά των μισθωτών και των συνταξιούχων να πάρουν την κρυάδα σημαντικά υψηλότερων εκκαθαρίσεων φόρου