Συνάντηση Ρέγκλινγκ με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Συνάντηση Ρέγκλινγκ με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε στον επικεφαλής του ESM τη βελτίωση των βασικών μεγεθών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2016 καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) είχε σήμερα στο Λουξεμβούργο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Νικόλαος Καραμούζης, ο σντιπρόεδρος Βασίλειος Ράπανος, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Σπυρίδωνας Παπασπύρου, η γενική γραμματέας Χαρίκλεια Απαλαγάκη,  και ο πρόεδρος της Επιτροπής CFO Βασίλειος Ψάλτης.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕΤ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον κ. Ρέγκλινγκ και τα στελέχη του ESM τη βελτίωση των βασικών μεγεθών του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το 2016, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα όσον αφορά στη ρευστότητα και στην αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επισημάνθηκε ότι οι ελληνικές τράπεζες επανήλθαν σε οργανική κερδοφορία παρά το δυσμενές περιβάλλον λειτουργίας και διατηρούν επαρκείς κεφαλαιακούς δείκτες και απόθεμα προβλέψεων για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μείωσης του υπολοίπου των μη εξυπηρετούμενων δανείων εντός της επόμενης τριετίας.

Υπογραμμίστηκε επίσης ότι η επίτευξη των στόχων αυτών εξαρτάται και από τη μείωση των αβεβαιοτήτων και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ επιβεβαίωσε την πρόθεση των ελληνικών τραπεζών να συνεργαστούν με όλες τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, περιλαμβανομένου του ESM, για την επιτυχή αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη δέσμευσή τους να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, στηρίζοντας την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρέγκλινγκ: Πάντα βρίσκουμε λύσεις στο τέλος

Ρέγκλινγκ: Εργαζόμαστε σκληρά για την παραμονή του ΔΝΤ

SHARE:

24Media Network