Συνάντηση Τσακαλώτου με Λαγκάρντ, Τόμσεν: Στο "μικροσκόπιο" η περικοπή των συντάξεων

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος συζητά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ
Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος συζητά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ AP

Ο υπουργός Οικονομικών ανέπτυξε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς τόσο για το ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας.

Αποστάσεις από τη διαπραγμάτευση που γίνεται για τον δημοσιονομικό χώρο του 2019 που θα κρίνει οριστικά τη μη περικοπή των συντάξεων παίρνει το ΔΝΤ σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή του μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου κ. Πολ Τόμσεν και την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ τονίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών ανέλυσε στους αξιωματούχους του Ταμείου τις ελληνικές θέσεις.

ADVERTISING

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο αξιωματούχοι άκουσαν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς με ενδιαφέρον, τόσο για το ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας.

Επισήμαναν επίσης ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων δίνοντας την εντύπωση ότι το Ταμείο έχει αποστασιοποιηθεί από την συζήτηση για την α αναστροφή του μέτρου.

Τόνισαν πάντως ότι ο όποιος δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Συντάξεις, Πολ Τόμσεν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ΔΝΤ διαψεύδει το ΔΝΤ: Αναθεωρεί τώρα και τα πρωτογενή πλεονάσματα

Ο Τσακαλώτος καλεί τους Ασιάτες επενδυτές

Στην Άπω Ανατολή ο επόμενος γύρος για τράπεζες - συντάξεις

Τσακαλώτος: Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις

SHARE:

24Media Network