Ταξίδι στη Χάγη για τα Panama Papers

Ταξίδι στη Χάγη για τα Panama Papers

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζήτησαν διευκρινήσεις για το έλεγχο Ελλήνων δικαιούχων

Ταξίδι στη Χάγη με στόχο να εντοπιστούν οι πραγματικοί δικαιούχοι λογαριασμών που περιλαμβάνονται στα Panama Papers, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον εισαγγελικό λειτουργό, Παναγιώτη Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Εισαγγελέας του Παναμά που πραγματοποίησε συνάντηση μαζί τους, έβαλε “φρένο” στη συνεργασία των εισαγγελικών αρχών των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι οι αρχές του Παναμά θα συνεργαστούν με την ελληνική πλευρά μόνο αναφορικά με υποθέσεις κρατικής διαφθοράς, καθώς στη χώρα δεν υφίσταται το αδίκημα της φοροδιαφυγής και άρα δεν μπορούν να συνδράμουν σε τέτοιες υποθέσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, αυτή ήταν η απάντηση του Παναμά όταν οι Έλληνες εισαγγελείς έθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία για ανοίγματα λογαριασμών που είναι στις λίστες των Panama Papers και κυρίως εταιριών και ιδρυμάτων προκειμένου να βρεθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι μεγάλων χρηματικών ποσών που ελέγχονται. Τις ελληνικές εισαγγελικές αρχές αντιπροσώπευσαν η Ελένη Τουλουπάκη και ο Χρήστος Ντζούρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε σειρά συναντήσεων που οργανώθηκαν από την Eurojust και στις οποίες μετείχαν εισαγγελείς από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ με αντικείμενο τα Panama Papers, με βασικό στόχο την παροχή στοιχείων από τον Παναμά προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμοί και να εντοπιστούν οι δικαιούχοι μαύρου, ενδεχομένως και πολιτικού χρήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα