ΤΧΣ: Παραιτήθηκε ο Μ. Τζούρντα από Διευθύνων Σύμβουλος

ΤΧΣ: Παραιτήθηκε ο Μ. Τζούρντα από Διευθύνων Σύμβουλος
Τράπεζα Πειραιώς Eurokinissi

Η αντικατάσταση του κου Τζούρντα αναμένεται να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες, με επικρατέστερους υποψήφιους για τη θέση τον Ιορδάνη Αϊβάζη και τον αναπληρωτή CEO του Ταμείου Ηλία Ξυρουχάκη.

Την παραίτησή του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Μάρτιν Τζούρντα.

Η παραίτηση έρχεται χρονικά ύστερα από τη συνέντευξή του στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα, όπου ανέφερε την πρόθεση του Ταμείου να μειώσει το ποσοστό του στην Τράπεζα Πειραιώς κάτω του 30% από 61,3% σήμερα, αποκάλυψε ότι η Πειραιώς θα καταθέσει ενημερωτικό δελτίο για αύξηση κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ εντός Μαρτίου, υποστήριξε την προσπάθεια των τραπεζών για μείωση των κόκκινων δανείων μέσω του Ηρακλή, σημειώνοντας ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή και ότι θα πρέπει το ποσοστό τους να πέσει κάτω του 10% μέχρι τα τέλη του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποχώρησή του από την ηγεσία του Ταμείου δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία καθώς είναι δρομολογημένη εδώ και καιρό και μάλιστα τον περασμένο Μάιο η θητεία του ανανεώθηκε για μόλις ένα χρόνο, καθώς τότε δεν μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές λόγω της πανδημίας αλλά και καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί το σχέδιο αλλαγής της λειτουργίας του Ταμείου.

Το υπ. Οικονομικών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και τους θεσμούς, θα πρέπει να αναζητήσει το διάδοχο σχήμα, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ηλία Ξηρουχάκη και τα μέλη του γενικού συμβουλίου να παραμένουν.

Η αντικατάσταση του κου Τζούρντα αναμένεται να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες, με επικρατέστερους υποψήφιους για τη θέση τον Ιορδάνη Αϊβάζη και τον αναπληρωτή CEO του Ταμείου Ηλία Ξυρουχάκη.

Ο επικρατέστερος για τη θέση, κ. Ιορδάνης Αϊβάζης, είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει Master of Arts (M.A.) σε Μarketing και Finance από το Πανεπιστήμιο του Lancaster (Aγγλία), καθώς επίσης και Postgraduate Diploma σε Industrial Economics από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Από το 1980 έως το 2001 εργάστηκε στον Τραπεζικό Τομέα όπου κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις. Από τον Φεβρουάριο του 2001 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της OTE Investments.

Τον Μάρτιο του 2003 ανέλαβε υπεύθυνος Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Ομίλου και τον Απρίλιο του 2004 τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ.

Ας σημειωθεί πως το Φεβρουάριο του 2020 ο κ. Αϊβάζης είχε παραιτηθεί από το δ.σ. της Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα