Το αεροδρόμιο της Αθήνας μπροστά στις διεθνείς εξελίξεις

Το αεροδρόμιο της Αθήνας μπροστά στις διεθνείς εξελίξεις
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΗΣ

Για 5 συνεχή χρονιά διοργάνωση του Airport Chief Executives’ Symposium, με 160 καλεσμένους από τον χώρο των αερομεταφορών, της οικονομίας και του τουρισμού

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες στον τομέα των διεθνών μεταφορών, καταδεικνύοντας ότι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις και όχι μόνο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, διοργάνωσε στην Αθήνα το ετήσιο Συμπόσιο Κορυφαίων Στελεχών Αεροδρομίων «ACES – Athens» (Airport Chief Executives’ Symposium), επιλέγοντας το θαυμαστό Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ADVERTISING

Το ACES-Athens, έχει διαχρονικό στόχο τη διεξαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου και την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης μεταξύ των αεροδρομίων και των προορισμών που εξυπηρετούν, καθώς και της συνολικής συμβολής των αερομεταφορών και των αεροδρομίων στην οικονομική ανάπτυξη των προορισμών.

Ιδρυτής του θεσμού και οικοδεσπότης της διεθνούς συνάντησης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρουσίασε την ανασκόπηση της πενταετίας 2013-2017 και τις εξελίξεις που συντελέστηκαν στον κλάδο του τουρισμού και των αερομεταφορών κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς και τα χαρακτηριστικά και το φάσμα των ενεργειών, των πρωτοβουλιών και της συνένωσης δυνάμεων των φορέων, που συνέβαλαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής στην τουριστική ανάκαμψη και στη διαμόρφωση της νέας ταυτότητας της σύγχρονης Αθήνας.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας μπροστά στις διεθνείς εξελίξεις
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΗΣ

(Από αριστερά) Ο Δημήτρης Δημητρίου, πρόεδρος ΔΣ, ΔΑΑ, ο Dr Michael Kerkloh, CEO & President, Munich Airport, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Παράσχης.

Στο φετινό συμπόσιο, με τίτλο «Western Threats and Eastern romises», συζητήθηκε το Brexit, η χαρτογράφηση της πορείας έως την τελική έκβαση και οι ευρύτερες επιπτώσεις στον αεροπορικό και τουριστικό κλάδο. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στο δεσμό Κίνας και Ευρώπης, με αναφορές στην υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές για τον τουρισμό και τις αερομεταφορές, ενώ η Αθήνα αναδείχθηκε ανάμεσα στους πιο ελκυστικούς παγκόσμιους προορισμούς, χάρη σε κοινή προσπάθεια, επιτυχημένες συνεργασίες και πρωτοποριακά προγράμματα που υλοποιήθηκαν από τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο πλέγμα των αερομεταφορών και του τουρισμού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε στο χαιρετισμό του τη σπουδαιότητα της συνεργασίας του συνόλου των φορέων στην προώθηση της Αθήνας ως προορισμού, μιας προσπάθειας που ήδη παράγει απτά αποτελέσματα, ενώ ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τους προσκεκλημένους μας τους τρόπους περαιτέρω προσέγγισης της Κίνας από την Ευρώπη, διερευνώντας αυτό που ζητά και ο Κινέζος επισκέπτης από εμάς, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η τόσο σημαντική -αλλά όχι επαρκώς αξιοποιημένη σύμφωνα και με τις προσδοκίες- αγορά. Όλοι οι φορείς που συμμετέχουμε στην αλυσίδα του τουρισμού, «χτίζουμε» τα τελευταία χρόνια ένα «αθηναϊκό DNA» μέσα από κοινές δράσεις και προωθητικές ενέργειες, το νέο DNA της πόλης μας. Οι πρωτοβουλίες μας για την Αθήνα συνεχίζονται. Η ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018 από την UNESCO, μας δίνει την επόμενη αφορμή. Το 2018, το αεροδρόμιο θα αναδείξει μία ακόμη διάσταση της οντότητάς του. Διότι, εκτός από σημείο σύνδεσης προορισμών, ένα αεροδρόμιο συνδέει ανθρώπους και … ανθρώπινες ιστορίες. Συνεχίζουμε λοιπόν με το #HubOfStories και τα #AthensAirPortraits!»


SHARE:

24Media Network