Το απόγευμα της Πέμπτης η απόφαση για εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Το απόγευμα της Πέμπτης η απόφαση για εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ Alexandros Michailidis / SOOC

Η υποδόση εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση και είναι διαθέσιμη μέχρι τις 15 Ιουνίου. Μέχρι τότε μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει την πρόοδο στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου

Το απόγευμα της Πέμπτης, με τα νέα στοιχεία για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, αναμένεται να αποφασίσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας την εκταμίευση ή όχι της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Η υποδόση εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση και είναι διαθέσιμη μέχρι τις 15 Ιουνίου. Μέχρι τότε μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει την πρόοδο στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, αλλιώς τα χρήματα επιστρέφουν στον χρηματοδοτικό φάκελο του προγράμματος.

 «Στη συνεδρίασή του της 8ης Ιουνίου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο ανέβαλε την εξέταση των αιτημάτων των θεσμικών οργάνων, προκειμένου να επιτρέψει τη περαιτέρω επιβεβαίωση ότι οι αναγκαίες πληρωμές των καθυστερήσεων έχουν εκτελεστεί, ώστε να επιτραπεί η απελευθέρωση του υπολοίπου 1 δισ. ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΜ θα επανεξετάσει το θέμα στις 14 Ιουνίου 2018, σε μια τηλεδιάσκεψη που θα γίνει το απόγευμα στις 5 η ώρα (σ.σ. κεντρικής Ευρώπης)», αναφέρει το ανακοινωθέν του ΕΜΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα