Το Bitcoin συνεχίζει να πέφτει: Χαμηλό 18 μηνών, πτώση και για το Ethereum

Το Bitcoin συνεχίζει να πέφτει: Χαμηλό 18 μηνών, πτώση και για το Ethereum
Διαφήμιση για Bitcoin στο Hong Kong AP

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχώρησε έως και 6,3% στα 20.715,69 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Δεκέμβριο του 2020, πριν ανακάμψει ελαφρώς.

Το Bitcoin υποχώρησε την Τετάρτη σε νέο χαμηλό 18 μηνών, παρασύροντας μικρότερα κρυπτονομίσματα μαζί του, και προκαλώντας παράλληλα μια απότομη πτώση στις αγορές κρυπτονομισμάτων που πυροδοτήθηκε από το πάγωμα των αναλήψεων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχώρησε έως και 7,8% στα 20,289 δολάρια, το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2020. Πρακτικά έχει χάσει περίπου 28% από την Παρασκευή και πάνω από το μισό της αξίας του φέτος. Συνολικά, από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο, έχει υποχωρήσει περίπου 70%.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν πληγεί σκληρά αυτήν την εβδομάδα, αφού η Celsius, η πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων, δήλωσε πως σταματά όλες τις αναλήψεις, προκαλώντας περισσότερη αναταραχή στην εύθραυστη αγορά κρυπτονομισμάτων. Η Celsius είναι μεγάλος “παίκτης” στην όλη αγορά, με περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια δανεισμένα σε πελάτες και σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Όπως αναφέρει το CNBC, η Celsius, είναι ακόμη ο μεγαλύτερος κάτοχος του cel, ένα token που ενθαρρύνει σε αγορές έναντι εκπτώσεων στα επιτόκια δανεισμού. Αντιστοίχως, και η Binance σταμάτησε τις αναλήψεις, τις ανταλλαγές και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών.

Οι αγορές είχαν ήδη κλονιστεί από την κατάρρευση των tokens,terraUSD και luna, τον περασμένο μήνα.

Οι προσδοκίες για πιο γοργές αυξήσεις επιτοκίων της Fed των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχουν επίσης εντείνει την πίεση σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία από κρυπτονομίσματα έως μετοχές.

Τα Crypto funds παρουσίασαν εκροές 102 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Digital Asset Manager CoinShares, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Η αξία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει πέσει κάτω από τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως δείχνουν τα στοιχεία του CoinMarketCap, από το ανώτατο όριο των 2,97 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο.

“Οι αναταραχές στην αγορά δεν έχουν σταματήσει ακόμη”, δήλωσε ο Scottie Siu, διευθυντής επενδύσεων στην Axion Global Asset Management με έδρα το Χονγκ Κονγκ. “Νομίζω πως είμαστε ακόμη στη μέση της όλης ιστορίας, το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει”, πρόσθεσε.

Η Celsius έχει προσλάβει δικηγόρους και αναζητά πιθανές νέες χρηματοδοτήσεις από επενδυτές, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Παράλληλα, η εταιρεία αναζητά νέες στρατηγικές χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με τη Journal.

Πτώση σημείωσαν και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα, τα οποία τείνουν να κινούνται παράλληλα με το bitcoin. Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα της αγοράς, υποχώρησε έως και 12% στα 1.045 δολάρια, σε νέο χαμηλό 15 μηνών. Τα κρυπτονομίσματα δέχονται χτύπημα καθώς η νομισματική πολιτική γίνεται πιο αυστηρή σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση των πιέσεων των τιμών.

Την Τρίτη υποχώρησαν και οι μετοχές που συνδέονται με κρυπτονομίσματα όπως μεταδίδει το bloomberg. Όλα αυτά την ώρα που ο Dow Jones έπεσε 2,8% τη Δευτέρα ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες ύψους 4,7%.

Επιπτώσεις στα ανταλλακτήρια

Τα παραπάνω έχουν επηρεάσει και τα crypto ανταλλακτήρια όπως το γνωστό Coinbase, το οποίο προχώρησε σε μείωση προσωπικού. Ο CEO της Coinbase, Brian Armstrong ανέφερε ότι απέλυσε 1.100 εργαζομένους της εταιρείας που αντιστοιχεί στο 18% του εργατικού δυναμικού της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα