Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι έρχεται το Brussels Group στην Αθήνα

Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι έρχεται το Brussels Group στην Αθήνα
Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, στην Βουλή (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Πληροφορίες ότι μέλη του Brussels Group έρχονται στην Αθήνα και διάψευση από το Μαξίμου Κορωνάκης: "Δεν θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο"

“Η είδηση περί άφιξης του Brussels Group στην Αθήνα αποτελεί προϊόν επιστημονικής φαντασίας”. Με αυτή τη φράση σχολιάζουν κύκλοι της κυβέρνησης τα όσα ακούγονται περί αποστολής των μελών του BG στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής.

Νωρίτερα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε μεταδώσει ότι καταφθάνουν απόψε τα μέλη της “ομάδας Βρυξελλών” (Brussels Group), με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, οι διαπραγματεύσεις θα άρχιζαν και πάλι το Σάββατο.

Η πληροφορία αυτή μεταδόθηκε σε μια στιγμή, που οι πιέσεις προς την ελληνική πλευρά κορυφώνονται, αφού ακόμα και ο “φίλος” Γιούνκερ άφησε στην άκρη τα χαμόγελα και μίλησε για συμφωνία εδώ και τώρα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι διαπραγματεύσεις δε θα γίνονται πια υπό τη σκέπη του Brussels Group, αλλά θα συνεχιστούν από τον υπουργό Eπικρατείας Νίκο Παππά, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί αλλά και όποιον άλλο οριστεί.

Κορωνάκης: Υπάρχει πολυγλωσσία στην πλευρά των δανειστών

Εξάλλου, βέβαιος ότι η όποια συμφωνία υπογράψει ο πρωθυπουργός θα περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι ο πρωθυπουργός τη συμφωνία που υπογράψει θα είναι μία συμφωνία εντός των ορίων του κόμματος, που θα περνάει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα. Αυτή η συμφωνία δεν θα είναι μνημόνιο» ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ανακοίνωση του ΔΝΤ, ότι η ομάδα του αποχώρησε από τις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για «σημαντικές διαφορές» στη διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά, ο κ. Κορωνάκης υποστήριξε: «Αυτό που πραγματικά συμβαίνει δεν είναι ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις. Το ΔΝΤ είπε ότι “παραμένω στο τραπέζι των διαπραγματεύσων”. Αυτό που είπε, όμως, είναι ότι οι τεχνικές διαπραγματεύσεις, αυτή την περίοδο, έχουν σταματήσει γιατί εξελίσσεται η πολιτική διαπραγμάτευση και “όταν χρειαστεί θα επανέλθω”».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ έβαλε θέματα, τα οποία από την αρχή αποτελούν κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση, όπως το ασφαλιστικό. Επίσης, σημείωσε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα πολυγλωσσίας στην πλευρά των δανειστών, υπάρχουν και δικές τους αντιθέσεις».

«Το ΔΝΤ, μετά από πέντε χρόνια θυμήθηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει κάποιος να απαντήσει γιατί μπήκε το ΔΝΤ στην Ευρώπη σε ένα χρέος το οποίο δεν είναι βιώσιμο» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το πραγματικό όριο που έχει μπει είναι η 30ή Ιουνίου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα