Το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης – Τον Αύγουστο έρχονται τα πρώτα 4 δισεκ. ευρώ

Το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης – Τον Αύγουστο έρχονται τα πρώτα 4 δισεκ. ευρώ
Θεόδωρος Σκυλακάκης, Eurokinissi

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» το πρωί του Σαββάτου.

Όπως είπε, η κατάθεση του σχεδίου από την πλευρά της Ελλάδας θα γίνει στις αρχές Απριλίου και ακολουθεί διάστημα περίπου 100 ημέρων μέχρι να αξιολογηθεί και να εγκριθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, προσθέτοντας «αυτό σημαίνει ότι Ιούλιο με Αύγουστο αναμένουμε ποσό περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά επενδύσεις. Δεν επιτρέπουν προσλήψεις ή επαναλαμβανόμενες δαπάνες. Στις επενδύσεις περιλαμβάνονται και προγράμματα κατάρτισης του προσωπικού. Θα υπάρχουν και άλλα προγράμματα που θα είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα, όπως τα «Εξοικονομώ». Οι βαριές επενδύσεις που είναι καινούριες θα πάρουν περισσότερο χρόνο». Βέβαια ο κ. Σκυλακάκης δεν εξειδίκευσε το πότε θα γίνει στη Βουλή μια ευρεία συζήτηση για το όλο σχέδιο, σημείο που εστιάζουν πολλοί την κριτική τους, καθώς είναι το πλέον σημαντικό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων για την πορεία της χώρας και απαιτείται δημόσιος διάλογος, διαφάνεια και οικοδόμηση εμπιστοσύνης για την υλοποίησε του, όπως μάλιστα σημείωσε σε πρόσφατο άρθρο του στο news247.gr ο καθηγητής Οικονομικών στο ΟΠΑ και πρώην υπουργός Νίκος Χριστουδουλάκης.

Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι δεν προβλέπεται στην παρούσα φάση αύξηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, παρά τις κινήσεις της Γερμανίας, καθώς είναι τεράστια η πολιτική πίεση που υπάρχει στην ΕΕ και κατέληξε ότι «το “κλειδί” του Ταμείου Ανάκαμψης είναι η ύπαρξη νέων θέσεων εργασίας, με κατάρτιση των εργαζομένων, με σταθερότητα και με καλές αποδοχές».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα