Αυτά είναι τα 3 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη για το 2024

Διαβάζεται σε 5'
Το ξενοδοχείο Badrutt Palace στην Ελβετία
Το ξενοδοχείο Badrutt Palace στην Ελβετία

Ελβετία, Αγγλία και Ιρλανδία φιλοξενούν τα τρία καλύτερα ξενοδοχεία για το 2024 και ποιος δεν θα ήθελε να βουλιάξει στις απολαύσεις του.

Όταν οι αναγνώστες της ταξιδιωτικής βίβλου του Conte Nast Traveller ρωτούν επίμονα τους συντάκτες του ποια είναι τα αγαπημένα τους ξενοδοχεία για την κάθε νέα χρονιά που έρχεται, εκείνοι οφείλουν να ψηφίζουν την περιβόητη «Χρυσή Λίστα». Η επιλογή των καταλυμάτων που θα βρεθούν σε αυτή, αντιπροσωπεύει εκατοντάδες ώρες έρευνας, αναζήτησης και παθιασμένης συζήτησης από την ομάδα των συντακτών.

Αυτά είναι τα τρία καλύτερα ξενοδοχεία που διάλεξαν για τη Χρυσή Λίστα τους, για την Ευρώπη, για το 2024.

Badrutt Palace – Ελβετία

Υπάρχουν λίγα μέρη τόσο εμβληματικά όσο αυτή η μεγάλη κυρία στο Σεντ Μόριτζ. Σκαρφαλωμένο ανάμεσα στα σύννεφα στα 6.000 πόδια, το Badrutt’s Palace που άνοιξε το 1896, έχει φόντο απόκρημνα, χιονισμένα βουνά και θέα ελικοειδείς κοιλάδες και τις λίμνες που μοιάζουν με καθρέφτες.

Το ξενοδοχείο είναι, εδώ και χρόνια, το ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν μια εκλεπτυσμένη απόδραση στις Άλπεις. Στον πυρήνα του, εξακολουθεί να είναι το υπέροχο παλάτι που ήταν πάντα, γεμάτο με πυργίσκους και στρογγυλούς πύργους. Διαθέτει 11 εστιατόρια, δύο μπαρ, το παλαιότερο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Ελβετία, ένα σπα, πολλά καταστήματα και, φυσικά, πολλές ευκαιρίες για χειμερινά σπορ. Κρυμμένο στις Ελβετικές Άλπεις και περιτριγυρισμένο από ατελείωτα τοπία προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για πεζοπορία, σκι, ακόμη και κολύμπι στη λίμνη τους πιο ζεστούς μήνες. Τα δωμάτια ξεκινούν από περίπου 650 ευρώ το καλοκαίρι έως περίπου 1.100 ευρώ το χειμώνα.

Info: badruttspalace.com/

Το Badrutt Palace στην Ελβετία

Claridge’s – Λονδίνο

Ιδρύθηκε το 1812 και εκεί σύχναζε η βασίλισσα Βικτώρια, ενώ είχε καταχωρηθεί από τον επιδραστικό οδηγό του Baedeker του 1878 ως «το πρώτο ξενοδοχείο στο Λονδίνο». Το Claridge’s μπορούσε κάλλιστα απλά να απολαμβάνει τις δάφνες του, όμως ήταν πάντα μπροστά από τους υπόλοιπους, επιστρατεύοντας ανθρώπους όπως ο Guy Oliver και η Diane von Furstenberg για λίφτινγκ κατά καιρούς, ώστε να διασφαλιστεί ότι ξεπερνά το κλασικό και το μοντέρνο με τρόπο που λίγα ξενοδοχεία το καταφέρνουν.

Το λόμπι αιχμαλωτίζει την αίγλη του art deco της εποχής της τζαζ. Το καρό του πάτωμα σφύζει από ένα διεθνές ετερόκλητο κοινό, από αστέρια του Χόλιγουντ, νύφες και επιχειρηματίες που απολαμβάνουν τα κοκτέιλ Ginger John στο μπαρ Fumoir σε στιλ της δεκαετίας του 1930. Οι νέες του σουίτες συναρπάζουν. Στο χώρο υπάρχει ένα παιδικό πιάνο με ουρά Steinberg, πάνελ Silk de Gournay στην τραπεζαρία και μια κουζίνα με μπάτλερ όλο το 24ωρο. Η επέκταση του ξενοδοχείου στο διπλανό κτήριο δημιούργησε χώρο για σουίτες όπως τη Mayfair που σχεδιάστηκε από τον Bryan O’Sullivan (The Berkeley Bar).

Το Claridge’s έχει επίσης κάνει πολύ δουλειά για να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με το υπόγειο σπα του. Σχεδιασμένο από τον André Fu, οι υφές από ασβέστη και πέτρα και οι ονειρεμένες ροδακινί αποχρώσεις αποτελούν το σκηνικό για τα μασάζ και τις περιποιήσεις προσώπου Cryo Oxygen Shot. Η πισίνα κυματίζει κάτω από μια θολωτή οροφή, που περιβάλλεται από πέτρινες κολώνες και άνετες καμπάνες. Τιμή δωματίου από περίπου 900 ευρώ.

Info: www.claridges.co.uk/

Το Claridge’s στο Λονδίνο

Cashel Palace – Ιρλανδία

Με Παλλαντιανή αρχιτεκτονική και χτισμένο από κόκκινο τούβλο, το ξενοδοχείο βρίσκεται στους πρόποδες του βράχου του Cashel, ενός από τα πιο διάσημα ιστορικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας, με το ρομανικό παρεκκλήσι, τον καθεδρικό ναό χωρίς στέγη και τον στρογγυλό πύργο σε σχήμα μολυβιού. Στην είσοδο κυριαρχεί το άρωμα του καπνού από ξύλο, καθώς τα τζάκια καίνε καθημερινά κούτσουρα, ενώ καλύπτεται από μαύρα μαρμάρινα τζάμια του Kilkenny και έργα τέχνης από τοίχο σε τοίχο που περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα της ιστορίας της τέχνης της Ιρλανδίας. Lavery, Jack B Yeats, Orpen – κυρίως αντίγραφα των ιδιοκτητών από ιδιωτικές συλλογές, με μερικά πρωτότυπα να κρέμονται σε κάποια σημεία.

Υπάρχουν 42 δωμάτια και σουίτες, εξοπλισμένα με υφάσματα με έντονη υφή και κουρτίνες με φούντες. Το καλύτερο από όλα είναι τα δωμάτια με θέα στον αινιγματικό Βράχο στην κορυφή του λόφου, ο οποίος φωτίζεται ατμοσφαιρικά τη νύχτα. Ένα κομψό σπα βρίσκεται όμορφα στην άκρη των ανακαινισμένων κήπων. Εκεί υπάρχει και η αιωνόβια μουριά που φυτεύτηκε για να σηματοδοτήσει τη στέψη της βασίλισσας Άννας. Το πρωινό και το απογευματινό τσάι σερβίρονται στην αίθουσα με τους κρεμ τοίχους, που πήρε το όνομά της από τον μονάρχη, όπου τα τοπικά προϊόντα (μαρμελάδες, μπέικον και αυγά) αποτελούν τη βάση του μενού. Τιμή δωματίου από περίπου 300 ευρώ.

Info: www.cashelpalacehotel.ie/

Το Cashel Palace στην Ιρλανδία
Το Cashel Palace στην Ιρλανδία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα