Elie Milky: “H Radisson θα επεκταθεί με νέα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα”

Διαβάζεται σε 9'
O Elie Milky
O Elie Milky Radisson Hotel Group

Ο αντιπρόεδρος της διεθνούς ξενοδοχειακού ομίλου Radisson Hotel Group μιλά στο NEWS 24/7 για τα σχέδια επέκτασης στη χώρα μας, αποκαλύπτοντας τους προορισμούς που είναι στο επίκεντρο.

Αποφασισμένη να αποδεχθεί όλες τις μοναδικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, είναι η ξενοδοχειακή αλυσίδα Radisson, που αναπτύσσει ραγδαία το χαρτοφυλάκιο της τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Στα πλάνα της βρίσκονται όλες οι περιοχές, νησιά και ενδοχώρα, αλλά και όλα τα μεγέθη και οι τύποι ξενοδοχείων.

Ο κ. Elie Milky, αντιπρόεδρος του Radisson Hotel Group και υπεύθυνος Ανάπτυξης σε συνέντευξη του στο NEWS 24/7 και αποκαλύπτει τα σχέδια του ομίλου για τη φετινή χρονιά για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι η στρατηγική τους για ανάπτυξη δεν περιορίζεται μόνο στην Αθήνα αλλά επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει το τι έγινε γύρω από το Radisson RED Mitropoleos Square και γιατί δεν θα λειτουργήσει ως serviced apartments τελικά, σημειώνοντας όμως ότι «πιστεύουμε ότι η ευελιξία μας θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ξενοδοχεία, θέρετρα και εξυπηρετούμενα διαμερίσματα που είναι πραγματικά μοναδικά και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επισκεπτών μας».

Elie Milky
Elie Milky

Ποια είναι τα σχέδια και τα πλάνα σας για την Ελλάδα το 2024;

Κύριος στόχος μας για το 2024 είναι να συνεχίσουμε την επιτυχημένη μας πορεία με την ανακοίνωση μιας μικρής συμφωνίας ενός νέου portfolio στην περιοχή της Πελοποννήσου και την ταυτόχρονη εύρεση νέων αγορών. Είναι μεγάλη μας προτεραιότητα να εδραιώσουμε την παρουσία μας σε νησιά όπου δεν έχουμε δραστηριοποιηθεί προηγουμένως.

Η στρατηγική μας για τη διεύρυνση δεν περιορίζεται μόνο στην Αθήνα, επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβάνοντας νέα νησιά που θα ανακοινωθούν επίσημα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Εκτιμούμε ότι η φιλόδοξη αυτή προσέγγιση θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας, ανταποκρινόμενοι στην αυξανόμενη ζήτηση για ποιοτικές υπηρεσίες φιλοξενίας στην Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι οι προσπάθειές μας θα καρποφορήσουν και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην εξασφάλιση της ανάπτυξης των ιδιοκτητών μας, συνδυάζοντας την επιτυχία μας με την ανάπτυξή τους και βελτιώνοντας τη γενική προσφορά φιλοξενίας στην ελληνική αγορά.

Είστε ακόμη σε αναζήτηση ξενοδοχείων με συγκεκριμένο αριθμό δωματίων και άνω, ή είστε πλέον πιο ανοιχτοί σε boutique ξενοδοχεία, ιδιαίτερα στα ελληνικά νησιά;

Διατηρούμε μια ευέλικτη προσέγγιση σε κάθε ευκαιρία που εξετάζουμε. Για παράδειγμα, στην Αθήνα, ξεπεράσαμε τις προσδοκίες με μια συμφωνία για την πλατεία Μητροπόλεως με 112 δωμάτια και για την πλατεία Θεάτρου με 172 δωμάτια, υπερβαίνοντας την αρχική αντίληψη ότι τίποτα πάνω από 100 δωμάτια δεν ήταν δυνατό. Στη Σαντορίνη, το Radisson Blu που υπογράψαμε το 2020 και άνοιξε το 2021 διαθέτει 103 δωμάτια, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα στο νησί.

Ωστόσο, η στρατηγική μας παραμένει ευέλικτη, λαμβάνοντας υπόψη τόσο νέες κατασκευές όσο και ευκαιρίες μετατροπής, αποδεχόμενοι επίσης μικρότερα ξενοδοχεία σε μέρη όπως η Μύκονος και η Πάρος, για παράδειγμα. Ταυτόχρονα στοχεύουμε σε ξενοδοχεία μπουτίκ αναψυχής, το όραμά μας επεκτείνεται πέρα ​​από αυτή την κατηγορία. Αν παρουσιαστεί η ευκαιρία να δημιουργήσουμε και άλλα properties, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Ένα παράδειγμα αυτής της προσαρμοστικότητας είναι η συμφωνία για την Πελοπόννησο, που περιλαμβάνει σχετικά μεγαλύτερες ιδιοκτησίες με 150 δωμάτια, κατηγοριοποιούμενα ως μεσαίου μεγέθους για την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μάνη. Επιπλέον, υπογράψαμε συμφωνίες για 2-3 άλλες ιδιοκτησίες που συνολικά έχουν πάνω από 300 δωμάτια η καθεμία, αναδεικνύοντας τη δυνατότητά μας να αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερα έργα. Η δέσμευσή μας είναι να προσαρμόσουμε την προσέγγισή μας σε κάθε τοποθεσία, αποδεχόμενοι τις μοναδικές ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται. Πιστεύουμε ότι η ευελιξία μας θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ξενοδοχεία, θέρετρα και εξυπηρετούμενα διαμερίσματα που είναι πραγματικά μοναδικά και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επισκεπτών μας. Ανυπομονούμε για τις ευκαιρίες που μας περιμένουν και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την επέκτασή μας σε όλη την Ελλάδα.

Radisson Blu Euphoria Resort, Mykonos
Radisson Blu Euphoria Resort, Mykonos

Με την επένδυση στην περιοχή του Ελληνικού, πιστεύετε ότι η Αθήνα μπορεί να γίνει περισσότερο προορισμός προσανατολισμένος στα θέρετρα; Συνεχίζετε να επικεντρώνεστε μόνο στο κέντρο της Αθήνας ή θέλετε να επεκταθείτε και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα;

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποτελεί μια μοναδική και ελκυστική περιοχή για εμάς, και εκτιμούμε τη δυναμική που προσφέρει. Παρόλο που αναγνωρίζουμε τους περιορισμούς που μπορεί να υπάρχουν σε τέτοιες περιοχές, είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται στην Αθήνα.

Η Αθήνα, ως πόλη κοντά στη θάλασσα, προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η δυνατότητα να δημιουργήσουμε παρουσία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τον Πειραιά έως τη Βούλα, μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως. Επιπλέον, εκτός από καταλύματα κοντά στην παραλία, εξετάζουμε επίσης τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τοποθεσίες μέσα στην πόλη, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες μας. Η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε έναν προορισμό που προσφέρει πολλές ευκαιρίες όλο το χρόνο. Από καλοκαιρινές αποδράσεις σε εταιρικές συναντήσεις και συνέδρια, η πόλη παρέχει μια ποικιλία δραστηριοτήτων για όλες τις εποχές. Η ευελιξία του χαρτοφυλακίου μας μας επιτρέπει να καλύψουμε διάφορες ανάγκες, προσφέροντας ποικιλία επιλογών για τους επισκέπτες μας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Με τρεις μάρκες στην τοποθεσία, καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα από την πολυτέλεια με τη Radisson Collection έως την πιο καθημερινή εμπειρία με τις μάρκες Radisson ή Radisson RED. Αυτή η ποικιλία μας τοποθετεί σε ιδανική θέση για να ανταποκριθούμε στις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις των επισκεπτών μας, καθιστώντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα έναν συναρπαστικό προορισμό για εμάς.

Υπάρχει έντονη φημολογία γύρω από το Radisson RED Mitropoleos Square. Ξεκίνησε ως ένα serviced apartment, αλλά στη συνέχεια άλλαξε για να γίνει ένα ξενοδοχείο. Ποια είναι η κατηγορία που ανήκει και η θέση αυτής της ανάπτυξης;

Το έργο μας αρχικά ξεκίνησε ως αυτόνομα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα λόγω ρυθμιστικών περιορισμών. Ωστόσο, η απόκτηση του κτιρίου στη γωνία της οδού Μητροπόλεως μας επέτρεψε να λάβουμε άδεια ξενοδοχείου, όπως επιτράπηκε σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς. Συνεπώς, η ολόκληρη λειτουργία μεταβλήθηκε άνετα από μια άδεια για εξυπηρετούμενα διαμερίσματα σε μια πλήρη άδεια ξενοδοχείου. Το κτίριο θα προωθηθεί τώρα ως ένα ξενοδοχείο lifestyle με 112 δωμάτια, με εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και συνεργασίες στην ταράτσα και τις εγκαταστάσεις φαγητού και ποτού, μια σημαντική μετατόπιση από την αρχικά προγραμματισμένη λειτουργία 95 δωματίων για εξυπηρετούμενα διαμερίσματα. Όλες οι άδειες έχουν πλέον ληφθεί και αναμένεται να ανοίξει με τη σημαία του Radisson RED στο δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Radisson RED Mitropoleos
Radisson RED Mitropoleos

Η στρατηγική για την Ελλάδα κλίνει προς τη βιωσιμότητα, και αυτή είναι η αφήγηση που έχει επιλεγεί για τα επόμενα χρόνια. Πώς θέτετε τον εαυτό σας σε μια τέτοια αναζήτηση;

Η Radisson Hotel Group (RHG) είναι υπερήφανη που υιοθετεί παγκοσμίως αναγνωρισμένες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας που ενσωματώνονται στην προσέγγισή της, εκτείνοντας από τις αρχικές φάσεις της ανάπτυξης έργων έως το άνοιγμα και τη συνεχή λειτουργία κάθε ξενοδοχείου της. Οι περιεκτικές κατευθυντήριες γραμμές της θέτουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα σε περιβαλλοντικές, πλανητικές και κοινοτικές πρωτοβουλίες στα μέρη όπου λειτουργεί. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές διαμορφώνουν τις λειτουργικές στρατηγικές, τα πρότυπα και τις διαδικασίες της εταιρείας, όλα συμβατά με πρακτικές βιωσιμότητας.

Η RHG έχει ως στόχο την επίτευξη Μηδενικών Εκπομπών έως το 2050, ευθυγραμμίζοντας τις προσπάθειές της για τη βιωσιμότητα με Στοχοθετημένους Επιστημονικούς Στόχους για να διασφαλίσει έναν επιβεβαιωμένο και αποτελεσματικό ταξίδι. Τρεις βασικές στήλες οδηγούν αυτήν τη μετασχηματιστική διαδικασία: πρώτον, η εστίαση στα πράσινα κτίρια ξενοδοχείων, περιλαμβάνοντας βελτιώσεις στην ενεργειακή απόδοση, πιστοποιήσεις κτιρίων και την ηλεκτροφόρτιση εγκαταστάσεων. Η RHG συνεργάζεται στενά με τους ιδιοκτήτες των περιουσιών, παρέχοντας λεπτομερείς κατευθυντήριες γραμμές για το σχεδιασμό των κτιρίων που συμβαδίζουν με μείζονες οικολογικές ετικέτες όπως το LEED, το BREEAM και το EDGE. Τεχνικά πρότυπα, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες όπως το Build Planet & το Build Planet Advance, ενισχύουν τους ιδιοκτήτες για να κάνουν τα κτίριά τους πιο βιώσιμα.

Το δεύτερο επίπεδο είναι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, όπου η RHG δεσμεύεται να υιοθετήσει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η τρίτη στήλη, τα πράσινα επιχειρησιακά προγράμματα, περιλαμβάνει βιώσιμες πρακτικές όπως οι ανθρακο-αποτελεσματικές συναντήσεις και η ίδρυση δικτύων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως. Μια σημαντική επίτευξη είναι η κατάσταση του Μηδενικού Συντελεστή Εκπομπών των Radisson Meetings. Από τον Μάιο του 2019, η RHG έχει αντισταθμίσει περισσότερα από 61.000 τόνους CO2 που σχετίζονται με συναντήσεις και εκδηλώσεις σε όλα τα ξενοδοχεία της παγκοσμίως, ισοδυναμώντας με την αφαίρεση περίπου 13.300 βενζινοκίνητων αυτοκινήτων από τον δρόμο.

Η RHG διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην προώθηση υπεύθυνου και βιώσιμου ταξιδιού μέσω πρωτοβουλιών όπως τα Hotel Sustainability Basics (HSB). Ξεκινώντας σε συνεργασία με άλλες μάρκες, ενώσεις και προορισμούς, το HSB περιλαμβάνει 12 κριτήρια εστιάζοντας στην αποτελεσματική χρήση πόρων, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την κοινωνική ευθύνη. Η RHG στοχεύει να ενσωματώσει πλήρως το HSB σε όλες τις ιδιοκτησίες της μέχρι το 2024, συμβάλλοντας στις παγκόσμιες προσπάθειες για την προώθηση ενός πιο βιώσιμου και υπεύθυνου τουρισμού.

The Social Kolonaki Athens Hotel
The Social Kolonaki Athens Hotel

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα