Ένα νέο ίδρυμα για τις σοβαρές ανάγκες των νησιών του Αιγαίου από τη SeaJets

Ένα νέο ίδρυμα για τις σοβαρές ανάγκες των νησιών του Αιγαίου από τη SeaJets
SeaJets eurokinissi

O επικεφαλής της SeaJets Μάριος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Ιδρύματος με πρωταρχικό στόχο την χρηματοδότηση αναγκών στον τομέα της υγείας.

Ένα Ίδρυμα με ένα σπουδαίο σκοπό, αφιερωμένο στις ανάγκες της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος των νησιών του Αιγαίου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρείας SeaJets κ. Μάριος Ηλιόπουλος.

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα ο ιδρυτής της εταιρείας, εξήγησε τους λόγους δημιουργίας του Ιδρύματος, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του πατέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Το «Ίδρυμα Οικογένειας Ηλιόπουλου» θα συσταθεί μέσα στο 2023 και θα χρηματοδοτηθεί με 2 εκατ. ευρώ, με στόχο να χρηματοδοτούνται σημαντικές ανάγκες των νησιωτών μας στους ευαίσθητους τομείς της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού και του περιβάλλοντος. Το φιλανθρωπικό έργο της SeaJets, είναι μεγάλο και ουσιαστικό, από την αρχή της δραστηριότητας της, έργο το οποίο δεν προβάλλεται, καθώς αποτελεί μια ανιδιοτελή προσφορά της εταιρείας, που γίνεται από αγάπη και ενδιαφέρον για την κοινωνία. Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν πριν από λίγες ημέρες, αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, να δωρίσει ένα εκατομμύριο ευρώ για τους πληγέντες. Την περίοδο της πανδημίας χρηματοδότησε 12 πλήρως εξοπλισμένες μονάδες εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Αθήνας, ενώ η SeaJets μεταφέρει δωρεάν τους νησιώτες που είναι ασθενείς, ζώα που χρειάζονται περίθαλψη, κ.α. Ο κ. Ηλιόπουλος, αναφερόμενος με συγκίνηση στον αείμνηστο πατέρα του, είπε ότι εκείνο που δίδασκε είναι η αγάπη προς το πλησίον. Και αυτό ακριβώς συνεχίζει να πράττει και εκείνος, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη. Η συμβολή του στην διάσωση τόσον ανθρώπων στις πυρκαγιές στο Μάτι, αλλά και τη Σάμο, τη Ρόδο και την Κάρπαθο τα προηγούμενα χρόνια, με πλωτά μέσα, με μεταφορά πυροσβεστικών μέσων και άλλη βοήθεια, ήταν τεράστια και καίρια.

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής της SeaJets, ο ίδιος και συνεργάτες τους έχουν ήδη επικοινωνήσει με τοπικούς φορείς από διάφορα νησιά του Αιγαίου και έχουν ξεκινήσει να καταγράφουν τις πιο άμεσες ανάγκες τους. Ασθενοφόρα, συστήματα τηλεϊατρικής και άλλες σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της υγείας θα αποτελέσουν τις πρώτες προτεραιότητες του νέου Ιδρύματος, το οποίο στοχεύει να παράξει έργο μέσα στο έτος. Ο Μάριος Ηλιόπουλος είπε ότι το Ίδρυμα θα είναι ανοικτό για όποιον θέλει να βοηθήσει για αυτούς τους σκοπούς, ενώ θα υπάρχουν συνεχείς χρηματοδοτήσεις στο μέλλον.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Ηλιόπουλος κλήθηκε να απαντήσει για τις τράπεζες που δεν στήριξαν τη SeaJets κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ δεν σταμάτησε καθόλου την δραστηριότητα της, για την MIG που είπε ότι θα μιλήσει σε επόμενο χρόνο, αλλά και για τα υδροπλάνα, που δήλωσε ότι θα πετάξουν στην Ελλάδα όταν ο ίδιος πάει «στο διάστημα». Αναφερόμενος στην τουριστική σεζόν του 2023, τόνισε ότι πρόκειται για μια «πρόκληση» εκφράζοντας και την αισιοδοξία και τις επιφυλάξεις του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα