Η Ella Resorts επεκτείνεται στη Μεσόγειο: Νέες επενδύσεις σε Ιταλία και Ισπανία με ελληνική υπογραφή

Διαβάζεται σε 5'
Η Ella Resorts επεκτείνεται στη Μεσόγειο: Νέες επενδύσεις σε Ιταλία και Ισπανία με ελληνική υπογραφή

Ο ξενοδοχειακός βραχίονας της HIG επεκτείνεται στη Μεσόγειο ενώ αναζητά και αναπτύσσει υπάρχουσες μονάδες στην Ελλάδα.

Στη Μεσόγειο σχεδιάζει την επέκταση της η Ella Resorts, η λειτουργική πλατφόρμα της Η.I.G. Capital Investors, δίδοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική ομάδα και αναθέτοντας της όλη την έρευνα και την εκτέλεση των νέων επενδύσεων αρχικά στις χώρες της Ιταλίας και της Ισπανίας, ενώ συνεχίζει να αναζητά ξενοδοχειακά ακίνητα και οικόπεδα στην Ελλάδα.
Στα Ella Resorts σήμερα, έχουν ενταχθεί 8 ξενοδοχειακές μονάδες, σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη, Αθήνα με δυναμικότητα περίπου 3.000 δωματίων.

Στόχος, για την εντός Ελλάδος δραστηριότητα της είναι τα 6.000 δωμάτια ενώ ευρύτερα στη Μεσόγειο, τα 10.000 δωμάτια. Σε συνέντευξη τύπου ο Κωνσταντίνος Μπήτρος, διευθύνων σύμβουλος της Inventio, της asset management εταιρείας της Η.I.G. στην Ελλάδα, ανέλυσε τη στρατηγική της εταιρείας στον ξενοδοχειακό κλάδο. Όπως είπε, πλέον η ελληνική ομάδα συνεχίζει να αναζητά συγκεκριμένα ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, αλλά και οικόπεδα για την ανέγερση νέων μονάδων. Τα ξενοδοχεία θα πρέπει να βρίσκονται το πολύ 1,5 ώρα από αεροδρόμιο, πάνω στη θάλασσα και να είναι δυναμικότητας άνω των 200 δωματίων.

«Η ανάπτυξη των Ella Resorts τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό γίνεται υπό αυτές τις προϋποθέσεις», τόνισε ο κ. Μπήτρος, σημειώνοντας ότι πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησης γης, για την ανέγερση θερέτρων, καθώς δεν είναι εύκολη η ανεύρεση μονάδων που να πληρούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τις νέες τοποθεσίες που στοχεύει να επεκταθεί η Ella Resorts στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνεται η Χαλκιδική, ενώ δεν υπάρχουν σκέψεις για ξενοδοχεία πόλεως. Οι Μεσογειακοί προορισμοί της Ιταλίας και της Ισπανίας αποτελούν τους επόμενους στόχους για την ανάπτυξη της εταιρείας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο τζίρος της Ella Resorts το 2023 κινήθηκε στα 55 εκατ. ευρώ, με την διοίκηση της να εκτιμά ότι και φέτος θα κινηθεί στα ίδια νούμερα, παρόλο που η μια μονάδα της Κέρκυρας είναι κλειστή για ανακαίνιση. Οι πωλήσεις των ξενοδοχείων της αλυσίδας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κ. Γιώργος Σταματίου, προέρχονται κατά 40% από online κανάλια πωλήσεων και το υπόλοιπο ποσοστό από tour operators.

Οι μονάδες της Ella Resorts στην Ελλάδα

Από πέρυσι λειτουργούν δύο ξενοδοχεία στη Ρόδο το Elissa Lifestyle Beach Resort και το Helea Lifestyle Beach Resort (πρώην Aldemar Ρόδου). Πραγματοποιήθηκε πλήρης ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων, δυναμικότητάς 835 δωματίων και 2.500 κλινών, με τη συνολική επένδυση μέχρι σήμερα να υπολογίζεται σε ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατ. ευρώ. Στην Κέρκυρα το 2023 λειτούργησαν τα ξενοδοχεία Capo Di Corfu, La Grotta Verde, Pelekas Monastery και Mon Repos Palace. Θα πραγματοποιηθεί η πλήρης ανακαίνιση και επέκταση και των 4 ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας 1.400 δωματίων με κατηγοριοποίηση Α+ ενεργειακά.

Η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε πάνω από 150 εκατ. ευρώ. .000.000. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης του Álkyna Lifestyle Beach Resort (πρώην La Grota Verde) όπου θα λειτουργήσει πλήρως ανακαινισμένο την επόμενη σαιζόν, ενώ προετοιμάζονται και οι ανακαινίσεις των Capo Di Cordu και Pelekas Monastery συνολικής δυναμικότητας άνω των 650 δωματίων που θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο του 2024. Όλες οι ανακαινίσεις τελούν υπό την επίβλεψη της Inventio Edge.

Στο Λασίθι η εταιρεία εξαγόρασε το ξενοδοχείο Aldiana Club, στην περιοχή Μόχλου, με επενδυτικό πλάνο 50 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση, επέκταση και αναβάθμιση σε 5άστερο ξενοδοχείο που θα ονομαστεί Rocrita Lifestyle Beach Resort, με συνολική δυναμικότητά 360 δωματίων. Το έργο, υπό την εποπτεία της Inventio Edge είναι σε εξέλιξη με ορίζοντα λειτουργίας την τουριστική περίοδο του 2025.

Τέλος, η εταιρεία αγόρασε το ξενοδοχείο Aλθέα, στην Αγ. Μαρίνα Αττικής, δυναμικότητας 350 δωματίων, με τα έργα ανακαίνισης να βρίσκονται βρίσκεται σε πρώιμο μελετητικό και δανειοδοτικό στάδιο.

2024 Ρόδος Elissa Lifestyle Beach Resort Helea Lifestyle Beach Resort Κέρκυρα Capo Di Corfu Pelekas Monastery Mon Repos Palace La Grotta Verde (κλειστό, υπο ανακαίνιση)

2025 Ρόδος Elissa Lifestyle Beach Resort Helea Lifestyle Beach Resort Κέρκυρα Mon Repos Palace ‘Alkyna Lifestyle Beach Resort – (νέο ξενοδοχείο | πρώην La Grotta Verde) Capo Di Corfu (κλειστό, υπο ανακαίνιση) Pelekas Monastery (κλειστό, υπο ανακαίνιση) Κρήτη Rocrita Lifestyle Beach Resort (νέο ξενοδοχείο) – πρωην Aldiana Club

Σταθερές προτεραιότητες για τα Ella Resorts αποτελούν ταυτόχρονα, η διαρκής επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η στήριξη των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών, καθώς και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών βιώσιμου τουρισμού, όπου βρίσκονται οι ξενοδοχειακές μονάδες του Ομίλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα