Η Θεσσαλονίκη στους 20 καλύτερους προορισμούς για ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες το 2024

Διαβάζεται σε 3'
Η Θεσσαλονίκη στους 20 καλύτερους προορισμούς για ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες το 2024
Θεσσαλονίκη Pride MOTIONTEAM/ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Τον Ιούνιο θα διοργανωθεί το EuroPride στη Θεσσαλονίκη, με την πόλη να μπαίνει και για αυτό το λόγο στη λίστα του Travelpulse. Ποιοι άλλοι προορισμοί σε όλο τον κόσμο προτείνονται για την queer κοινότητα.

Τους 20 καλύτερους προορισμούς για διακοπές το 2024 προτείνει στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ ο ταξιδιωτικός ιστότοπος του Travelpulse, ανάμεσα τους και η Θεσσαλονίκη, που φέτος πρόκειται να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του EuroPride

Οι ταξιδιώτες ΛΟΑΤΚΙ+ αναζητούν πάντα τον επόμενο συναρπαστικό προορισμό για τις διακοπές τους ενώ συχνά επιστρέφουν και στα αγαπημένα τους μέρη.

Ως κορυφαίος προορισμός για φέτος αναδεικνύεται η πόλη Σασκατούν στον Καναδά, που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δυναμική, ένα ανεξερεύνητο στολίδι με μια υπέροχη παραποτάμια όχθη και με το βλέμμα στραμμένο στην βιωσιμότητα.

Στην πόλη φιλοξενούνται πολλές queer επιχειρήσεις όπως ένα εναλλακτικό βιβλιοπωλείο, ένα κέντρο ευεξίας προσανατολισμένο στη θετική σεξουαλικότητα, καταστήματα για ρούχα και αξεσουάρ και πολλά άλλα.

Η Θεσσαλονίκη στους 20 καλύτερους

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται φέτος στη λίστα με τους πιο φιλικούς προορισμούς για ταξίδια για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συχνά παραμελημένη ελληνική πόλη προσφέρει πολλά στους ταξιδιώτες, όπως η αρχιτεκτονική και η ιστορία της.

«Η Θεσσαλονίκη το 2024 θα υποδεχθεί πολλούς ακόμη ταξιδιώτες που θα ανακαλύψουν αυτό το στολίδι και τη φιλοξενία του». Η πόλη πρόκειται να φιλοξενήσει το EuroPride από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου 2024, παρά την ακύρωση του EuroPride 2020 λόγω πανδημίας.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, «με σύνθημα «Επιμονή, Πρόοδος, Ευημερία», στοχεύουμε να αναδείξουμε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ευρώπη, αλλά και να γιορτάσουμε την queer ταυτότητα μέσω ποικίλων εκδηλώσεων όπως προβολές ταινιών, διεθνή συνέδρια, εικαστικές και μουσιακές εκθέσεις που εστιάζουν στην ιστορία και τον πολιτισμό μας και πολλά άλλα. Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα EuroPride με έντονη την πολιτική διεκδίκηση, διατηρώντας ταυτόχρονα την ασφάλεια, τη διασκέδαση και τη συμμετοχή όλων χωρίς αποκλεισμούς».

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε χώρους όπως η προβλήτα Α΄ του λιμανιού της πόλης και η Διεθνής Έκθεση, με τις εορταστικές εκδηλώσεις να κορυφώνονται την τελευταία ημέρα, 29 Ιουνίου, με τη μεγάλη παρέλαση του EuroPride. Η παρέλαση θα λάβει χώρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα περάσει από το φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκό Πύργο, δείχνοντας ότι η πόλη συμμετέχει στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Ποιοι άλλοι προορισμοί περιλαμβάνονται στη λίστα

Ανάμεσα στους 20 προορισμούς της λίστας περιλαμβάνεται και το Πόρτο, η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Πορτογαλίας, που έχει μια αυξανόμενη ΛΟΑΤΚΙ+ σκηνή. Φιλοξενεί παρέλαση Pride συνήθως τον Ιούλιο, η οποία είναι μία γιορτή για τη διαφορετικότητα.

Η Νέα Σκωτία στον Καναδά, βρίσκεται επίσης ψηλά στη λίστα. Στη γραφική ανατολική ακτή του Καναδά η Νέα Σκωτία είναι ένας χωρίς αποκλεισμούς και ατελείωτα όμορφος προορισμός, διάσημος για τη γαστρονομία του. 

Δώδεκα περιοχές της Νότιας Αυστραλίας είναι επίσης στη λίστα των προτεινόμενων διακοπών για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ για το 2024, όπου διοργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων, όπως φεστιβάλ, ενώ είναι πλούσια η οινική και η γαστρονομική κουλτούρα. 

Οι ακτές της Κροατίας, η πρωτεύουσα του Νέου Μεξικό Αλμουκέρνη, οι Σεϋχέλλες, η Μαδρίτη της Ισπανίας και το Βανκούβερ του Καναδά, περιλαμβάνονται επίσης στην πρώτη δεκάδα. 

Τη λίστα ολοκληρώνουν, το Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής, τα Μπαρμπάντος, τα νησιά Κουκ, η Γαλλική Πολυνησία, το Μέντφορντ στο Όρεγκον των ΗΠΑ, ο Άγιος Αυγουστίνος στη Φλόριντα, το Μιλάνο της Ιταλίας, η πόλη της Οσάκα στην Ιαπωνία και τέλος το Σικάγο στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα