Με fast-track διαδικασίες η λύση για το άνοιγμα του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο

Με fast-track διαδικασίες η λύση για το άνοιγμα του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο

Συνάντηση του υπουργού Τουρισμού με μέλη της Επιτροπής για την προστασία της διάσημης παραλίας.

Τα πρώτα βήματα για την επαναλειτουργία του χώρου Ναυαγίου Ζακύνθου, αποτυπώθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τα μέλη της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας η Επιτροπή θα ξεπεράσει τη γραφειοκρατία και θα αποφασίσει για τα απαραίτητα έργα με fast-track διαδικασίες, λαμβάνοντας ταυτόχρονα κάθε αναγκαία πρόνοια για την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο υπουργός έθεσε τους στόχους της εξασφάλισης της ασφαλούς πρόσβασης και παραμονής των επισκεπτών, της συντήρησης και αποφυγής κινδύνου κατάρρευσης του ναυαγίου και την προστασία του γεωμορφολογικού περιβάλλοντος, ενώ ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής και τους φορείς που εκπροσωπούν, να καταθέσουν άμεσα τις προτάσεις τους για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος του Ναυαγίου, καθώς και σχετικές εκθέσεις ή μελέτες που έχουν γίνει.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «Το Ναυάγιο Ζακύνθου είναι ο δεύτερος πιο φωτογραφημένος προορισμός στην Ελλάδα. Χρέος μας, Πολιτείας και τοπικών φορέων, είναι η διασφάλιση της πρόσβασης στην περιοχή, με γνώμονα την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, ώστε να γίνει το Ναυάγιο βιώσιμο τουριστικό προϊόν πολύ υψηλής ποιότητας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου και τα μέλη της Επιτροπής: η Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού και συντονίστρια της Επιτροπής Παναγιώτα Διονυσοπούλου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζακύνθου Ανδρέας Μαρινάκης, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Ζακύνθου Νικόλαος Τσίπηρας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Γεώργιος Τσουρουνάκης και η προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας Κωνσταντίνα Σακελλαρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα