ZEUS International: Ισχυρός παίχτης με νέα ιδιόκτητα ξενοδοχεία και επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ

ZEUS International: Ισχυρός παίχτης με νέα ιδιόκτητα ξενοδοχεία και επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ

Με ένα νέο ιδιόκτητο πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική ολοκληρώνει το επενδυτικό της πρόγραμμα για φέτος η εταιρεία του Χάρη Σιγανού. Σχέδια για περεταίρω επέκταση στο εξωτερικό.

Με την προσθήκη ενός νέου πολυτελούς, ιδιόκτητου resort στη Χαλκιδική συμπληρώνει για φέτος το χαρτοφυλάκιο της η ZEUS International Hotels & Resorts, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα ένα επενδυτικό πλάνο 6ετίας άνω των 150 εκατ. ευρώ, σε ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Ρουμανία.

Η διεθνής ξενοδοχειακή εταιρεία του Χάρη Σιγανού, λειτουργεί σήμερα 21 πολυτελή ξενοδοχεία σε κύριους προορισμούς της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης, με συνολική δυναμικότητα 4.000 δωματίων. Από αυτά πάνω από 1.000 βρίσκονται σε 7 ιδιόκτητα ξενοδοχεία, 1.500 περίπου δωμάτια σε μακροχρόνιες μισθώσεις (όλες άνω των 15 ετών) αλλά και τα υπόλοιπα σε πολυτελή ξενοδοχεία που η εταιρεία έχει το μάνατζμεντ.

Η αξία του υπό διαχείριση χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων της Zeus υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ. O Χάρης Σιγανός ανακοίνωσε ότι οι εκτιμήσεις για το τζίρο της εταιρείας του το 2023 ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ, με μικτό λειτουργικό κέρδος περίπου 50 εκατ. ευρώ, ενώ υποδέχεται και φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο.

Σε συνάντηση του με δημοσιογράφους, ο ίδιος εξήγησε ότι η Zeus ενδιαφέρεται για την περεταίρω επέκταση της στο εξωτερικό και ειδικά σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ενώ εξετάζει διάφορα projects και για άλλους κύριους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Η ZEUS International που ιδρύθηκε το 2014 από τον Χάρη Σιγανό ξεκίνησε την ανάπτυξη της από το εξωτερικό και σήμερα έχει στο χαρτοφυλάκιο της ξενοδοχεία σε σημεία κλειδιά της Μεσογείου και της Ευρώπης, σε Κρήτη, Χαλκιδική, Αττική, Μιλάνο, Γένοβα, Λευκωσία, και Βουκουρέστι. Πλέον συνεργάζεται με διεθνείς αλυσίδες όπως Wyndham Hotels & Resorts, Hilton Worldwide Holdings Inc., Radisson Hotel Group και Marriott International.

Η εταιρεία ολοκληρώνει τον ερχόμενο Απρίλιο το επενδυτικό της πλάνο που αφορούσε στην ριζική ανακαίνιση όλων των ξενοδοχειακών της μονάδων, ύψους άνω των 150 εκατ. ευρώ. Το πλάνο δεν αφορούσε το ξενοδοχείο της Κω, που αποκτήθηκε πέρυσι και θα ανακαινιστεί για να αναβαθμιστεί το χειμώνα του ’23.

H παρουσία της Zeus στην Αττική

Στην Αθήνα η εταιρεία άνοιξε το Δεκέμβριο του 2022 το ξενοδοχείο “Athens Key Hotel” στην πλατεία Κάνιγγος, το οποίο ενοικίασε από Ταμείο Ασφαλιστών για 30 χρόνια και σήμερα λειτουργεί κάτω από το brand «Trade Collection» της Wyndham Hotels & Resorts. Το ξενοδοχείο που προϋπήρχε ως “Kaniggos 21” επεβλήθη σε ριζική ανακαίνιση, ύψους άνω των 3,5 εκατ. ευρώ.

Η Zeus διαχειρίζεται στην Αττική ακόμη 4 μονάδες (στο κέντρο της Αθήνας, τη Βραυρώνα και τη Νέα Μάκρη) συνολικής δυναμικότητας άνω των 1.000 δωματίων, όντας πλέον από τους ισχυρότερους ξενοδοχειακούς «παίχτες» της περιοχής. Ο Χάρης Σιγανός δηλώνει ότι η περεταίρω επέκταση του στην Αττική, δεν είναι στα άμεσα σχέδια του.

Η επέκταση στη Χαλκιδική

Το 2022 η ZEUS International έκανε το ντεπούτο της στη Χαλκιδική, αναλαμβάνοντας την διαχείριση του ολοκαίνουριου πολυτελούς resort “Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort” την κατασκευή του οποίου επέβλεπε από την αρχή. Το νέο απόκτημα της εταιρείας στη Χαλκιδική, προέκυψε από την αγορά ενός ημιτελούς ξενοδοχείου, που μεταμορφώθηκε και ονομάστηκε Ajul Luxury Hotel & Spa Resort και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη Απριλίου του 2023.

Βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, ένα καταπράσινο χωριό στη χερσόνησο της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Αποτελείται από συνολικά 171 δωμάτια, μπανγκαλόου των 100 τ.μ., σουίτες 150 τ.μ. και βίλες άνω των 220 τ.μ. με καταπράσινους κήπους και ιδιωτικές πισίνες. Το φθινόπωρο του ‘23 θα προστεθούν σε αυτό ακόμα 89 premium δωμάτια και βίλες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους στα 260.

To resort πλαισιώνεται από 5 υπαίθριες πισίνες, 3 εστιατόρια, 3 μπαρ, υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις Spa & Fitness, παιδική χαρά και εξωτερικές εγκαταστάσεις αναψυχής, 2 γήπεδα τένις, 1 γήπεδο μπάσκετ και μπιτς βόλεϊ, κ.α. Η επένδυση αυτή μαζί με την αγορά ανέρχεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Νέα ιδιόκτητη επένδυση στην Κω

Στην Κώ η Zeus εξαγόρασε το Ammos Resort, που φέτος θα λειτουργήσει ως τετράστερο ξενοδοχείο, χωρίς να γίνουν επεμβάσεις. Με το τέλος της σεζόν, τον Οκτώβριο του 2022, στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσει ριζική ανακαίνιση, με στόχο να γίνει ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της Κω. Ο στόχος είναι η επέκταση του σε παρακείμενα οικόπεδα, ώστε από τα 114 δωμάτια που έχει σήμερα να φτάσει τα 260.

Ολοκληρώθηκαν οι επενδύσεις στο Mirabello Bay στην Κρήτη

Την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται η τρίτη και τελευταία φάση ριζικών ανακαινίσεων του πεντάστερου resort Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στον κόλπο του Μιραμπέλλο. Το resort, που ανήκει στη Zeus International, υπεβλήθη σε επανασχεδιασμό το 2019 και ανακαίνιση το 2022 για τον εκσυγχρονισμό των δωματίων και την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών.

Μετά και την τρίτη φάση της ανακαίνισης, που ολοκληρώνεται και περιλαμβάνει 108 δωμάτια, το ξενοδοχείο θα μπορεί να προσφέρει 6 νέες κατηγορίες δωματίων, όλα με ιδιωτικές πισίνες, τζακούζι και άλλες ανέσεις, παρέχοντας στους πελάτες άνεση και ιδιωτικότητα στο μάξιμουμ.

Ο δημιουργός της Zeus Χάρης Σιγανός λέει ότι το Ajul στην Χαλκιδική και το Mirabello στην Κρήτη, μετά από τεράστιες επενδύσεις θα αποτελέσουν και τη βάση για τα επόμενα χρόνια, όσον αφορά τη στόχευση της εταιρείας. «Θέλουμε να προσφέρουμε πολυτέλεια, σε ένα περιβάλλον που να μην στρεσάρει τον επισκέπτη, όπως επίσης θέλουμε να παρέχουμε χαλάρωση και φιλοξενία ώστε ο κόσμος να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα πολύ οικείο χώρο. Όλα μας τα βήματα από δω και πέρα θα είναι σε αυτή την κατεύθυνση».

Η παρουσία στο εξωτερικό

Η παρουσία της εταιρείας στην Ιταλία είναι ισχυρή, με ένα ξενοδοχείο στο Μιλάνο, αλλά και στην Ιταλική Ριβιέρα. Τα δύο ιδιόκτητα ξενοδοχεία της εταιρείας στη Ρουμανία, τα οποία αποκτήθηκαν το 2020, έχουν ολοκληρώσει τα επενδυτικά τους προγράμματα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα