"Τουριστικό επάγγελμα; #kiomos"

Τουριστικό επάγγελμα; #kiomos

Δώδεκα επαγγελματίες σε διαφορετικούς κλάδους, προβάλλουν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του τουρισμού, στη νέα καμπάνια του ΣΕΤΕ

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι τα χρήματα από τον τουρισμό μένουν κατά 90% στην Ελλάδα, ότι από το 2013 και μετά ο τουρισμός και τα επαγγέλματα που τον υποστηρίζουν έχουν συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας πάνω από 200 δισ. ευρώ, ότι το 2017 η συνεισφορά του στο ΑΕΠ ήταν 27% και ότι για κάθε 1 ευρώ που φέρνει ο τουρισμός συνεισφέρει 2,20 με 2,65 ευρώ στο ΑΕΠ. Και βέβαια, δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι περίπου το μισό της παραγόμενων προϊόντων πολλών εταιρειών κάνουν τις πωλήσεις τους στον τουρισμό.

Όλα αυτά αποτέλεσαν την αφορμή για τη νέα καμπάνια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με κεντρικό μήνυμα: «Τουρισμός, αξία για όλους». Για πρώτη φορά η αξία του τουρισμού μετατρέπεται σε εικόνες και μιλάει απευθείας στο κοινό μέσω του ψηφιακού περιβάλλοντος.

ADVERTISING

Η καμπάνια, η οποία «τρέχει» στο site axiagiaolous.gr έχει ως στόχο την ανάδειξη της ουσιαστικής και μετρήσιμης συμβολής του τουρισμού στο σύνολο της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Στο ερώτημα «Τουριστικό επάγγελμα; #kiomos», 12 υπαρκτά πρόσωπα επαγγελματιών απαντούν και προβάλλουν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του τουρισμού, παρουσιάζοντας τη σύνδεση του τουριστικού τομέα με άλλους κλάδους της οικονομίας.

Τα πρόσωπα της καμπάνιας (προγραμματίστρια, πολιτικός μηχανικός, ταμίας θεάτρου, έμπορος λευκών ειδών, οδηγός φορτηγού, ανθοπαραγωγός, παραγωγός γαλακτοκομικών, σχεδιάστρια καπέλων, οινολόγος, σεφ σε συνοικιακό εστιατόριο, κρεοπώλης, ψαράς) δίνουν το στίγμα της θετικής επίδρασης που δημιουργεί ο τουρισμός για τους επιμέρους κλάδους και μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές μιας επικοινωνίας που μιλάει στις καρδιές όλων μας. Για την καμπάνια επιλέχθηκαν πραγματικοί επαγγελματίες, καθημερινοί άνθρωποι που φωτογραφήθηκαν στον χώρο εργασίας τους.

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, ο ΣΕΤΕ αναδεικνύει την παραδοχή πώς ο τουρισμός είναι ένας τομέας με διάχυση ωφελειών στην οικονομία και μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ, την απασχόληση και την κάλυψη του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί το ανάχωμα στην ύφεση. Ο τουριστικός τομέας, άλλωστε, περιλαμβάνεται μέσα στους τομείς αιχμής που παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον και λόγω της σημασίας του μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

«Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας. Η αξία που παράγει διαχέεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη, δυναμώνει τις επιχειρήσεις, δίνει ώθηση στις τοπικές κοινωνίες. Ο ΣΕΤΕ επιδιώκει μέσα από την καμπάνια να αποτυπώσει με τον πιο άμεσο τρόπο αυτή ακριβώς την πολύτιμη διάσταση. Η αξία που παράγει ο τουρισμός μας αφορά όλους,» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος.

SHARE:

24Media Network