ΕΤΕ: Εγκρίθηκε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης

ΕΤΕ: Εγκρίθηκε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης

Εγκρίθηκε το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης - Αισιόδοξος εμφανίστηκε νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής μιλώντας στους μετόχους

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 9,75 δισ. ευρώ, ενέκριναν οι μέτοχοί της στη σημερινή γενική συνέλευση, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Πέτρος Χριστοδούλου.

Την πεποίθηση του ότι μπορεί να επιτευχθεί το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της, εξέφρασε νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της Αλέξανδρος Τουρκολιάς από το βήμα της γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

"Με τις διαβεβαιώσεις και τα μηνύματα που έχουμε πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε τον στόχο" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τουρκολιάς, επισημαίνοντας ότι στην προσπάθεια αυτή συστρατεύονται εκατοντάδες χιλιάδες παραδοσιακοί και νέοι μέτοχοι που προστέθηκαν στο δυναμικό μέσω της ανταλλαγής των μετοχών που κατείχαν στην Εurobank.

Επίσης εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες, από τον μικροκαταθέτη μέχρι τον μεγάλο επενδυτή, από τον πιο μικρό δανειολήπτη και μέχρι τον πιο μεγάλο δανειακό μας πελάτη, καθώς και οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του ομίλου, ανέφερε ο κ Τουρκολιάς.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής, χρειάζονται 27,5 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

H Εθνική είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιδιώξει να καλύψει το 12% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες επενδυτές, πάνω από το 10% που απαιτείται για να μην περάσει στον έλεγχο του Δημοσίου.

SHARE: