Τουσκ: Η Σύνοδος της Δευτέρας δεν θα είναι ο τελικός σταθμός για την Ελλάδα

Τουσκ: Η Σύνοδος της Δευτέρας δεν θα είναι ο τελικός σταθμός για την Ελλάδα
© 2015

Δεν θα είναι ο τελικός σταθμός η Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης της 22ας Ιουνίου που θα συζητήσει για την κατάσταση για την Ελλάδα, επισημαίνει στην επιστολή του προς τους ηγέτες ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ

Την καθιερωμένη πρόσκληση προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, προ των Συνόδων Κορυφής, έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ στην οποία επισημαίνει ότι αποφάσισε να συγκαλέσει άτυπη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης για να συζητηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα .

Συγκεκριμένα, ο Ντ. Τουσκ στην επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ζώνης του ευρώ αναφέρει τα εξής:

"Λαμβάνοντας υπόψη την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup της 18ης Ιουνίου, θεωρώ ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ως την τακτική μας συνάντηση για να συζητήσουμε για την κατάσταση στην Ελλάδα, στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Το υφιστάμενο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα λήγει σε 11 ημέρες. Ο σκοπός της Συνόδου είναι να βεβαιωθούμε ότι όλοι κατανοούμε τις θέσεις μας και τις πιθανές συνέπειες των αποφάσεών μας. Αυτή η Σύνοδος δεν θα είναι ο τελικός σταθμός και δεν θα γίνουν λεπτομερείς τεχνικές διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι κάτι που παραμένει στην αρμοδιότητα των υπουργών Οικονομικών. Έχω προσκαλέσει, επίσης, τους Προέδρους της ΕΚΤ και του Eurogroup, καθώς και τη Διευθύντρια του ΔΝΤ».

Η Σύνοδος της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τελεσίγραφο Τουσκ: Συμφωνείστε τώρα για να αποφύγετε στάση πληρωμών

SHARE:

24Media Network