Τελεσίγραφο Τουσκ: Συμφωνείστε τώρα για να αποφύγετε στάση πληρωμών

Τελεσίγραφο Τουσκ: Συμφωνείστε τώρα για να αποφύγετε στάση πληρωμών

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ καλεί την Αθήνα να συμφωνήσει με τους πιστωτές για να αποφύγει τη στάση πληρωμών. "Δεν απομένουν παρά μερικές ημέρες. Το παιγνίδι του ισχυρότερου πρέπει να σταματήσει", πρόσθεσε (Vid)

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε σήμερα την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε μια "κρίσιμη" κατάσταση, όπως είπε, να καταλήξει σε μια διευθέτηση με τους πιστωτές της, καθώς εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία η χώρα θα οδηγηθεί "σε στάση πληρωμών", σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

"Πλησιάζουμε το σημείο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί να επιλέξει αυτή που θεωρώ ότι είναι μια καλή πρόταση" των πιστωτών, "ή να οδηγηθεί απευθείας σε στάση πληρωμών", είπε ο Τουσκ, που αποφάσισε χθες να συγκαλέσει τη Δευτέρα έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης αφιερωμένη στην Ελλάδα.

"Δεν απομένουν παρά μερικές ημέρες (...). Το παιγνίδι του ισχυρότερου πρέπει να σταματήσει", πρόσθεσε ο Τουσκ.

"The situation of Greece is getting critical. The current economic assistance programme to Greece runs out in 11 days....

Posted by Donald Tusk on Friday, June 19, 2015

"Υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να βρεθεί μια λύση", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Πάντοαν αναφερόμενος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας

"Το γεγονός ότι συγκαλείται έκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα είναι ένα θετικό μήνυμα ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να βρεθεί μια λύση", δήλωσε στο ιταλικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RAI o ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Κατανοεί τον Έλληνα πρωθυπουργό που θέτει “κόκκινες” γραμμές και δεν θέλει περικοπές που θα πλήξουν τους πιο αδύναμους, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν

Ενόψει της κατάστασης στην Ελλάδα, κατανοεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έχει θέσει "κόκκινες γραμμές" και που δεν θέλει να κάνει περικοπές οι οποίες θα πλήξουν τους πιο αδύναμους, τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Έστεραϊχ", ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος πραγματοποίησε προχθές, Τετάρτη, επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, όπου είχε μακρές και εγκάρδιες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα, ο καγκελάριος ανακοινώνει ότι μέσα στις επόμενες αποφασιστικές ημέρες, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα, θα καταβάλει έντονες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης και θα έχει προς τούτο συνομιλίες με τις ηγεσίες στις γειτονικές χώρες.

Κατά την άποψη του Βέρνερ Φάιμαν, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τώρα ένα βήμα προσέγγισης με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά, όπως σημειώνει, τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Στην ίδια συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών προσθέτει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της απάτης, κάτι που ο ίδιος του είπε στη διάρκεια των συνομιλιών τους στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σόιμπλε συννεφιασμένος: Δύσκολο να τα βρούμε μέχρι τη Δευτέρα

Βαρουφάκης: Ανεπίτρεπτες οι διαρροές για τις τράπεζες

Τελεσίγραφο των δανειστών για λύση έως τη Δευτέρα

Aύξηση ELA αποφάσισε η ΕΚΤ. Θετικό μήνυμα ενόψει Συνόδου Κορυφής

Έκτακτο Eurogroup τη Δευτέρα, πριν τη Σύνοδο Κορυφής

SHARE:

24Media Network