Τράπεζα Πειραιώς: Σήμερα στο ΧΑ οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ

Τράπεζα Πειραιώς: Σήμερα στο ΧΑ οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ
Γυναίκα χρησιμοποιεί ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς Shutterstock

Η αρχική τιμή εκκίνησης των συναλλαγών, θα είναι συνέχεια του χθεσινού κλεισίματος δηλ. στα 2,2 ευρώ γεγονός που διαμορφώνει την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας στα 2,75 δισ. ευρώ.

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα το πρωί στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι νέα μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 1,2 δισ. κοινών μετοχών. Η τιμή θα ξεκινήσει με σημείο αναφοράς το χθεσινό κλείσιμο και θα κινηθεί ανάλογα με τις τάσεις στην αγορά. Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς απαρτίζεται από 1,25 δισ. μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η μία.

Η διαπραγμάτευση των 1,2 δισ. νέων μετοχών της τράπεζας Πειραιώς, που προέκυψαν από την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου ξεκινάει σήμερα το πρωί με περιθώριο μεταβολής της τιμής μέχρι το +/- 30%. Η αρχική τιμή εκκίνησης των συναλλαγών, θα είναι συνέχεια του χθεσινού κλεισίματος δηλ. στα 2,2 ευρώ γεγονός που διαμορφώνει την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας στα 2,75 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από τη συνδυασμένη προσφορά (Ελλάδα και εξωτερικό) η Τράπεζα Πειραιώς άντλησε 1,38 δισ. ευρώ, με τη διάθεση 1,2 δισ. μετοχών στην τιμή του 1,15 ευρώ η μία.

Διεθνή προσφορά

Από την κατανομή μετοχών της Διεθνούς Προσφοράς (1,02 δισ. μετοχές) προκύπτουν τα εξής ποσοστά:

– ΤΧΣ: 30,07% της Διεθνούς Προσφοράς και 25,56% της Συνδυασμένης Προσφοράς.

– Paulson & Co. Inc.: 22,59% της Διεθνούς Προσφοράς και 19,20% της Συνδυασμένης Προσφοράς.

– Helikon Investment Limited: 6,39% της Διεθνούς Προσφοράς και 5,43% της Συνδυασμένης Προσφοράς.

– Αριστοτέλης Μυστακίδης: 3,41% της Διεθνούς Προσφοράς και 2,90% της Συνδυασμένης Προσφοράς.

Λόγω του ότι εκδόθηκαν και κατανεμήθηκαν συνολικά 1,2 δισ. νέες μετοχές και το μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς μετά την αύξηση ανέρχεται σε 1,25 δισ ευρώ (1,25 δισ. μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ), τα ποσοστά της συνδυασμένης προσφοράς που αναφέρονται παραπάνω είναι περίπου τα ποσοστά στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας (Πειραιώς Holdings).

Εγχώρια προσφορά

Από την κατανομή της Δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα (180 εκατ. μετοχές), προκύπτουν τα εξής ποσοστά:

– Ειδικοί επενδυτές: 21,25% των νέων μετοχών της Δημόσιας προσφοράς

– Ιδιώτες επενδυτές: 78,75% των νέων μετοχών της Δημόσιας προσφοράς

– To συνολικό ποσοστό των ειδικών και ιδιωτών επενδυτών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 15% της συνδυασμένης προσφοράς.

Το μετοχικό κεφάλαιο

Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς Holdings ανέρχεται συνολικά σε 1.250.367.223 ευρώ (1,25 δισ. ευρώ) διαιρούμενο σε 1.250.367.223 κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η μία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα