Τράπεζα Πειραιώς: Στα 4 ευρώ η τιμή του placement

Διαβάζεται σε 2'
peiraiws
Τράπεζα Πειραιώς EUROKINISSI

Το ΤΧΣ ενημέρωσε ότι δεν ληφθούν υπ’ οψιν προσφορές κάτω από τα 4 ευρώ. Εκρηκτική η ζήτηση για το 27% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς. Στις 10 φορές η υπερκάλυψη της έκδοσης.

Στο υψηλό εύρος των 4 ευρώ κλείνει όπως όλα δείχνουν η διαδικασία διάθεσης του 27% των μετοχών της Πειραιώς καθώς το ΤΧΣ έδωσε εντολή στους διαχειριστές να ενημερώσουν τους επενδυτές ότι πιθανότατα προσφορές κάτω από τα τέσσερα ευρώ δεν θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία κατανομής.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και σε συνέχεια ανακοίνωσης δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα (06.03.2024), και σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του (06.03.2024), το ΤΧΣ ανακοινώνει ότι από την 6 Μαρτίου 2024, οι διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις αγοράς Προσφερόμενων Μετοχών κάτω από το ποσό των τεσσάρων (€4,00) Ευρώ ανά Προσφερόμενη Μετοχή πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών».

Την ίδια στιγμή με θεαματική υπερκάλυψη αναμένεται να κλείσει σήμερα στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση 337.599.150 μετοχών (ποσοστό 27%) της Τράπεζας Πειραιώς, κυριότητας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Οι προσφορές που έχουν υποβληθεί έχουν ξεπεράσει την υπερκάλυψη των 8 φορών που είχε σημειώσει το placement του 22% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας τον περασμένο Νοέμβριο και πιθανότατα αγγίζουν επίπεδα κοντά στις 10 φορές υπερκάλυψη.

Η μεγάλη ζήτηση οδήγησε νωρίτερα το ΤΧΣ, να στενέψει το εύρος της τιμής διάθεσης που είχε οριστεί με κατώτατο όριο τα 3,70 ευρώ και ανώτατο τα 4 ευρώ, διαμορφώνοντας το μεταξύ 3,90 και 4 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα