Τράπεζες: Με βάση τον ΑΜΚΑ η πληρωμή συντάξεων του Μαΐου

Τράπεζες: Με βάση τον ΑΜΚΑ η πληρωμή συντάξεων του Μαΐου
Ζευγάρι ηλικιωμένων - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Oι συναλλασσόμενοι καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΦΚΑ προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα άσκοπου συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα.

Η ΕΕΤ υπενθυμίζει στους δικαιούχους συντάξεων μηνός Μαΐου 2020 ότι η καταβολή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί, σταδιακά, με βάση και την ακόλουθη, από 16/4/2020 ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ.

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΟΤΕ), θα καταβληθούν:

Στις 22 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη για τους συνταξιούχους των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Στις 24 Απριλίου 2020, ημέρα Παρασκευή για τους συνταξιούχους των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗΔΕΗ -3,94% θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου 2020 ημέρα Τετάρτη.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι συναλλασσόμενοι εάν δεν επιλέξουν ηλεκτρονική συναλλαγή ή συναλλαγή ανάληψης μετρητών στα ΑΤΜ να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΦΚΑ προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα άσκοπου συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΕΤ προτρέπει το συναλλακτικό κοινό να χρησιμοποιεί ένα από τα πολλά διαθέσιμα ψηφιακά μέσα εξυπηρέτησης (ΑΤΜ, Internet & Mobile banking).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα