Τράπεζες: Πάγωμα δανείων όσων φυσικών προσώπων λάβουν τα 800 ευρώ

Τράπεζες: Πάγωμα δανείων όσων φυσικών προσώπων λάβουν τα 800 ευρώ
Σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με εκπροσώπους των τραπεζών για τις επιπτώσεις του κορονοϊού την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020. Eurokinissi

Μέτρα στήριξης ενήμερων δανειοληπτών – φυσικά πρόσωπα – που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, από τις ελληνικές τράπεζες.

Σε αναστολή των δόσεων των δανείων για τρεις μήνες σε όσα φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, προχωρούν οι ελληνικές τράπεζες.

Σημειώνεται ότι οι ρυθμίσεις θα αφορούν φυσικά πρόσωπα, που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού και τα δάνειά τους είναι ενήμερα.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών επισημαίνεται ότι οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές και λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας και το μετριασμό των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα. Ως εκ τούτου σε συνέχεια στενής συνεργασίας και σύσκεψης με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ Χ. Σταικούρα κ Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας τους διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Προτεραιότητα θα δοθεί και δίνεται για φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων, και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη ειδικά κατηγορία των άμεσα πληγέντων, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Περαιτέρω, οι τράπεζες προσαρμόζουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους οφειλέτες δανειολήπτες στις σήμερα κρατούσες ακραίες και ευαίσθητες συνθήκες.

Υπογραμμίζουν ωστόσο ότι ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων), που δεν πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα