Τραπεζίτες συνέφαγαν με εφοπλιστές και μίλησαν για την οικονομία

Τελετή βράβευσης των πρωτευσάντων αποφοίτων των  Λυκείων όλης της Χώρας, του προγράμματος χορηγιών "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" του ομίλου EUROBANK, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου την Τετάρτη  6 Απριλίου 2016, στην Παλαιά Βουλή.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Τελετή βράβευσης των πρωτευσάντων αποφοίτων των Λυκείων όλης της Χώρας, του προγράμματος χορηγιών "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" του ομίλου EUROBANK, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στην Παλαιά Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σκοπός της συνάντησης η περαιτέρω συνεργασία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας οικονομίας, εντός και εκτός συνόρων

Για την κατάσταση, την πορεία αλλά και τις προοπτικές ενόψει αξιολόγησης, της ελληνική οικονομίας, συζήτησαν οι τραπεζίτες με διεθνούς φήμης, Ελληνες εφοπλιστές. Αλλωστε, και οι δύο χώροι ( τράπεζες και ναυτιλία) συνεργάζονται ήδη στενά, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας οικονομίας, εντός και εκτός συνόρων.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (Πρόεδρος κ. Ν. Καραμούζης, Αντιπρόεδροι κ.κ. Γ. Χαντζηνικολάου, Π. Θωμόπουλος, Β. Ράπανος και τα μέλη Α. Κυριάκου, Steve Banner), και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας, κ. Λ. Φραγκιαδάκης και της Eurobank κ. Φ. Καραβίας παρέθεσαν χθες γεύμα εργασίας στην ΄Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο οποίο συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Θ. Βενιάμης, ο Αντιπρόεδρος κ. Κ. Μαρτίνος, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ι. Κούστας, και κ. Ι. Λύρας.

Στο γεύμα συμμετείχαν επίσης από την Ένωση Εφοπλιστών η Διευθύντρια κ. Αικ. Πέππα, ο Νομικός Σύμβουλος κ. Κ. Αντωνόπουλος και από την ΕΕΤ η Γενική Γραμματέας κ. Χ. Απαλαγάκη.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις για τη σύγχρονη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για τις προοπτικές της, καθώς επίσης  για τη συνδρομή των δύο κλάδων (ναυτιλιακού και τραπεζικού) στην ανάκαμψη των δεικτών της ελληνικής οικονομίας και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της εντός και εκτός Ελλάδος. Τα δύο μέρη εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.  

SHARE:

24Media Network