Τροϊκανό τσουνάμι μέτρων σε δέκα μέρες

Ο επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ, Δανός Πολ Τόμσεν, αριστερά, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα ο Γερμανός Ματίας Μορς, δεξιά και κέντρο, ο Γερμανός Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επικεφαλής του τμήματος για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου μετά από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με το μικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2012, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα για την νέα δανειακή σύμβαση. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ, Δανός Πολ Τόμσεν, αριστερά, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα ο Γερμανός Ματίας Μορς, δεξιά και κέντρο, ο Γερμανός Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επικεφαλής του τμήματος για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου μετά από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με το μικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2012, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα για την νέα δανειακή σύμβαση. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Έρχονται νέα μέτρα μέσα σε 10 ημέρες ως προαπαιτούμενα για τη νέα δανειακή σύμβαση

Υπογραφή 79 υπουργικών αποφάσεων που θα έρθουν να ανατρέψουν τον εργασιακό χάρτη της Ελλάδας μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου ζητούν οι τροϊκανοί.

Η οικονομική πολιτική για την περίοδο 2012-2015 θα πρέπει, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση, να έχει κλείσει το αργότερο μέχρι την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Βήμα της Κυριακής", θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις για την έγκριση της νέα δανειακής σύμβασης και την ενεργοποίηση του PSI.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η υπογραφή υπουργικών αποφάσεων, η έκδοση εγκυκλίων για την κατάργηση της μετενέργειας στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν σε λίγο καιρό, η κατάργηση της μονιμότητας, το πάγωμα των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.

Ζητούν επίσης την κατάθεση στη Βουλή εφαρμοστικού νόμου για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις , στον οποίο θα υπάρχει ρητή διάταξη για την αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου  μισθολογίου από την 1η Νοεμβρίου του 2011.

Έως τις 29 Φεβρουαρίου,τέλος, θα πρέπει να έχουν εκδοθεί όλες οι αποφάσεις για την εκκαθάριση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, αλλά και άλλων φορέων του Δημοσίου, ενώ ζητούν και την έκδοση εγκυκλίων για την απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναπόφευκτο για Παπαδήμο το μαχαίρι στις συντάξεις

Μαχαίρι 12% στις συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ

SHARE:

24Media Network