Τσακαλώτος: Πλήρως προετοιμασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ η άρση των capital controls

O τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος)
O τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος EUROKINISSI

"Καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές τις πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν" δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πλήρης άρση των capital controls είναι το τελευταίο βήμα μιας διαδικασίας που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών» δηλώνει ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως σημειώνει, ο οδικός χάρτης που είχε εκπονηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, περιλάμβανε τρεις πυλώνες, εκ των οποίων «μόνο το τελικό στάδιο του τρίτου πυλώνα έμενε να υλοποιηθεί. Ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει πλήρης άρση (των capital controls) ήταν η διστακτικότητα των τραπεζών λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά τον κ. Τσακαλώτο, «καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές τις πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν. Βέβαια στην περίπτωση της ΝΔ το να μην έχει δίκη της οικονομική πολιτική είναι μάλλον καλύτερο από το να έχει» υποστηρίζει ο τέως υπουργός Οικονομικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσακαλώτος, Capital Controls
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τέλος τα capital controls: Τι προβλέπει η εγκύκλιος

Μητσοτάκης: Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν

Τζανακόπουλος: Προδιαγεγραμμένη η άρση των capital controls

SHARE:

24Media Network