Βαλαβάνη : Παράταση προθεσμίας για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Συζήτηση στην Βουλή και ψήφιση επί της αρχής, των  άρθρων και  του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας", την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Βουλή και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας", την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, στη Βουλή για την εφάπαξ ή τμηματική πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών

Την παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας για εφάπαξ ή τμηματική πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, από το βήμα της Βουλής.

'Οπως είπε η κα Βαλαβάνη, η παράταση δίνεται για ένα μήνα ανταποκρινόμενη στο αίτημα που υπάρχει να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους φορολογούμενους να κάνουν χρήση του μέτρου και να επωφεληθούν από το διπλό όφελος που συνεπάγεται η πληρωμή προσαυξήσεων, προστίμων και κεφαλαιοποιημένων φόρων η οποία επιφέρει και ισόποση μείωση του αρχικού χρέους.

Σημειώνεται, ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την διαγραφή προσαυξήσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη των οφειλετών, ισόποση με το ποσό που καταβάλουν για την εξόφληση της αρχικής οφειλής, έκλεισε τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ένταξη στην ρύθμιση  θα ληφθούν υπόψιν και οι πληρωμές που θα γίνουν εντός τριημέρου από την λήξη της αρχικής προθεσμίας (για αιτήσεις που έχουν γίνει έως 27.4.2015).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Βαλαβάνη καταργεί τη φορολόγηση αποζημιώσεων και επιδοτήσεων των αγροτών

SHARE:

24Media Network