Βαρουφάκης: H κυβέρνηση κάνει συνεχώς υποχωρήσεις, οι θεσμοί κάνουν το αντίθετο

Extraordinary Eurogroup meeting in Brussels, Belgium on June 24, 2015.
Extraordinary Eurogroup meeting in Brussels, Belgium on June 24, 2015. THE COUNCIL OF THE EUROPEAN UNIO

Όταν πηγαίνεις στον πόλεμο δεν πρέπει να σκέφτεσαι την ήττα, είπε για το αυριανό Eurogroup, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Παραδέχθηκε ότι τα μέτρα είναι υφεσιακά (Vid)

H κυβέρνηση κάνει συνεχώς υποχωρήσεις όμως κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, οι θεσμοί κάνουν το αντίθετο, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

"Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή σε σημείο σύγκλισης με τους εταίρους", τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι "το Eurogroup του Σαββάτου θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μία συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει χρέος και χρηματοδότηση".

"Πρέπει πάντα να είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη βρίσκει πάντα λογικές λύσεις. Έχουμε καθήκον να βρούμε λύση αύριο. Άλλωστε, όταν πηγαίνεις στον πόλεμο, δεν πρέπει να σκέφτεσαι την ήττα", είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών διερωτήθηκε γιατί οι θεσμοί άφησαν το μεγάλο ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού για την τελευταία στιγμή.

"Είναι ανεξήγητο το γιατί οι εταίροι μας άφησαν για το τέλος το κρίσιμο θέμα της χρηματοδότησης. Εμείς κάναμε βήματα προς εκείνους, κι εκείνοι για κάθε βήμα μας έκαναν βήματα πίσω", τόνισε.

"Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι υφεσιακά. Αυτό που καταφέραμε είναι να στρέψουμε τη λιτότητα στους έχοντες", σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε και ένα παρασκήνιο από το χθεσινό Eurogroup, λέγοντας ότι υπήρξε υπαναχώρηση των θεσμών σε κάποια μέτρα, αλλά υπήρξαν 5-6 χώρες που βρήκαν την κίνηση αυτή ελαστική για την Ελλάδα και δύσκολη να περάσει από τα δικά τους κοινοβούλια.

Σε ερώτηση της Μαρίας Χούκλη για το ενδεχόμενο εκλογών, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν κάλπες ή δημοψήφισμα. "Ο κοινός νους επιβάλλει να υπάρξει συμφωνία, ώστε η λαϊκή εντολή να εισακουστεί. Να έχουμε μια συμφωνία για να μπει ένα τέλος στην κρίση", δήλωσε.

πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE:

24Media Network