Βαρουφάκης: Με 'ναι' δεν υπογράφω συμφωνία, με 'όχι' έχουμε deal

Βαρουφάκης: Με 'ναι' δεν υπογράφω συμφωνία, με 'όχι' έχουμε deal
SOOC

Παραιτείται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε περίπτωση 'ναι', τι προβλέπει σε περίπτωση 'όχι'

"Η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας πολύ πιθανόν να παραιτηθεί εάν επικρατήσει το Ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής", δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιάνης Βαρουφάκης.

Το ίδιο θα κάνει και ο ίδιος, σε περίπτωση 'Ναι', καθώς όπως δήλωσε, δεν μπορεί να υπογράψει τη συμφωνία που τίθεται σε ερώτημα.

Για την ακρίβεια, μιλώντας  στο δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο του ABC της Αυστραλίας και ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα παραιτηθεί σ΄ αυτή την περίπτωση και θα αναλάβει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο κ. Βαρουφάκης είπε:

"Ναι, μπορούμε κάλλιστα να το κάνουμε αυτό. Αλλά θα το κάνουμε αυτό σε πνεύμα συνεργασίας με όποιον αναλάβει (την εξουσία) από εμάς".

Την ίδια δήλωση έκανε και το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στο Πρακτορείο Bloomberg .

Ερώτηση δημοσιογράφου: Θα υπογράφατε μία συμφωνία, εάν δεν υπήρχε μέσα όρος για την ελάφρυνση του χρέους;

Βαρουφάκης: Καλύτερα να μου έκοβαν το χέρι

"Δεν υπογράφω συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους", πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στην συνέντευξη του ότι αναμένει οι Έλληνες ψηφοφόροι να ακολουθήσουν τη σύσταση της κυβέρνησης και να απορρίψει τις προτάσεις διάσωσης των θεσμών οι οποίες όπως είπε θα απαιτήσουν περαιτέρω αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της βοήθειας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους."

"Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι, "όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε", είπε ο Βαρουφάκης. "Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα ... αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους".

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο κ. Βαρουφάκης  επανέλαβε ότι "το δικό μας όχι είναι υπέρ του ευρώ" ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα καλή τη συνεργασία του με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

"Καταθέσαμε νέες προτάσεις πάνω στις δικές τους προτάσεις" είπε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λέει "όχι" στο μεταρρυθμιστικό πακέτο επειδή δεν εντάσσεται σε ένα πλαίσιο γενικότερης χρηματοδότησης και δεν είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, είναι σημαντικό να υπάρξει μία συζήτηση επί της βιωσιμότητας της λύσης και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν υπογράφει μία συμφωνία η οποία προσποιείται ότι λύνει το πρόβλημα.

"Δεν είχαμε ούτε εντολή για μία μη βιώσιμη λύση, ούτε για ρήξη, γι' αυτό πάμε σε δημοψήφισμα" τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και σημείωσε ότι πρόταση των θεσμών υπάρχει ακόμη στο τραπέζι. Επιπλέον τόνισε ότι το δημοψήφισμα έχει ενεργοποιήσει την Ευρώπη για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση και σημείωσε ότι δεν είναι άκαιρο. "Οι δανειστές είναι έτοιμοι για τη λύση" εκτίμησε και συμπλήρωσε ότι περιμένουν το μήνυμα από τον λαό.

Αυτή είναι η πρόταση των θεσμών που βάζουμε σε δημοψήφισμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητρόπουλος: Να μείνει ο πρωθυπουργός, ακόμη και μετά το ΝΑΙ

Την μάχη του 'όχι' δίνει τώρα η κυβέρνηση

Με χαρτονομίσματα Ζιμπάμπουε βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοψήφισμα: Αυτά είναι τα τηλεοπτικά σποτ για ΝΑΙ και ΟΧΙ

Λευκός Οίκος: Η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη

Τα διεθνή Μέσα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

SHARE:

24Media Network