“Βλέπουν” σκληρή ελληνική χρεοκοπία

“Βλέπουν” σκληρή ελληνική χρεοκοπία

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το πρώτο τρίμηνο του 2012 από τον ιαπωνικό επενδυτικό όμιλο Nomura

Στην πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 αναφέρθηκε ο επικεφαλής στρατηγικών αναλύσεων της Nomura, Bob Janjuah, σημειώνοντας πως τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό “να δούμε μια σκληρή χρεοκοπία της Ελλάδας στο πρώτο τρίμηνο του 2012”. Εξίσου μεγάλες πιθανότητες χρεοκοπίας, όπως ανέφερε, έχει και η Πορτογαλία.

Άσκησε παράλληλα σκληρή κριτική για τους χειρισμούς των κυβερνήσεων της Δύσης, που, όπως ανέφερε, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές “τράπεζες- ζόμπι”.

Ο Jen Nordvig, αναλυτής της Nomura, εκτιμά ότι έρχεται πρωτοφανές sell off στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι αναμένει το επόμενο κύμα να φτάσει ακόμα και στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.

Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Nordvig, αναμένεται να υπάρξει νέο κύμα ξεπουλήματος ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, το οποίο πιθανόν να φτάσει στα 400 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις μετοχές, όπου φτερά αναμένεται να κάνουν περίπου 400 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι εκτιμήσεις αυτές του αναλυτή της Nomura έγιναν μετά την πραγματοποίηση των δικών του stress tests, στα οποία έλαβε υπόψιν την αβεβαιότητα και τις ανησυχίες των επενδυτών τόσο για την παγκόσμια οικονομία όσο και για τον ίδιο τον πυρήνα της Ευρωζώνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα