"Βροχή" απολύσεων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης - Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι

Κόσμος περπατά στην παραλία Θεσσαλονίκης
Κόσμος περπατά στην παραλία Θεσσαλονίκης EUROKINISSI

Μονοψήφια ποσοστά πληρότητας και ενεργειακό κόστος οδηγούν στην απώλεια σημαντικότατου αριθμού θέσεων εργασίας.

Τον κώδωνα του κινδύνου έστω και την ύστατη στιγμή προς την Πολιτεία κρούουν οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αλλεπάλληλες απολύσεις εργαζομένων τους, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Με επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων της πόλης, προς τους βουλευτές των εκλογικών περιφερειών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ενημερώνουν για την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις τους και ζητούν την άμεση επέμβαση τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η επιστολή «όλο το διάστημα των δύο ετών από την έναρξη της πανδημίας τα ξενοδοχεία της περιοχής βρέθηκαν αντιμέτωπα με τεράστια προβλήματα, ακόμη και βιωσιμότητας, εξαιτίας των πολύ περιορισμένων πληροτήτων και εσόδων τους, στα οποία όμως μπόρεσαν έως τα τέλη της περσινής χρονιάς να ανταπεξέλθουν με την αρωγή των μέτρων (αναστολές συμβάσεων, επιστρεπτέες προκαταβολές κλπ) που δόθηκαν από την Πολιτεία.

Δυστυχώς η φετινή χρονιά, λόγω της συνέχισης της επέλασης της πανδημίας, ξεκίνησε για την συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης με μονοψήφια ποσοστά στις πληρότητες (ποσοστά που θυμίζουν εκείνα του μεγάλου σεισμού του 1978 στην πόλη μας), με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις μας – στην προσπάθειά επιβίωσής τους μέσα στον κυκεώνα και των υπολοίπων τεραστίων προβλημάτων με πρωτεύον αυτό της έκρηξης του ενεργειακού κόστους - να έχουν ήδη ξεκινήσει αλλεπάλληλες απολύσεις εργαζομένων τους.

Ζητούμε την αρωγή σας με άμεση επέμβασή σας προς την κεντρική Κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε άμεση χορήγηση βραχυχρόνιων και μικρού κόστους μέτρων διατήρησης των θέσεων εργασίας και στον ξενοδοχειακό κλάδο, όπως έχει ήδη προχωρήσει με άλλους πληττόμενους κλάδους. Θα είναι κρίμα από αδικαιολόγητη ολιγωρία της Πολιτείας, να υπάρξει σε μικρό διάστημα σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας στον κλάδο μας, ενώ η ίδια (η Πολιτεία) έχει ήδη δαπανήσει τεράστια ποσά για τη διατήρησή τους. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμότατα έκαστο εξ υμών για τις άμεσες ενέργειες σας επί του θέματος προκειμένου να συνδράμετε στην επίλυση του».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Τουρισμός
SHARE:

24Media Network