Ξαφνική ανάκαμψη των τουριστικών κρατήσεων παρά την έκρηξη της Όμικρον

Ξαφνική ανάκαμψη των τουριστικών κρατήσεων παρά την έκρηξη της Όμικρον
istock

Η κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών που ανακοίνωσε η Βρετανία έβαλε φωτιά στις προκρατήσεις.

Σε παιχνίδι ψυχολογίας εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στην Ευρώπη, με τις προκρατήσεις για το επόμενο διάστημα αλλά και την καλοκαιρινή σεζόν, να ανακάμπτουν ξαφνικά, παρά την έξαρση της νέας παράλλαξης της COVID, που κυριαρχεί σε όλο τον πλανήτη.

Οι διακοπές της εορταστικής περιόδου, αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα τόσο με τις ακυρώσεις λόγω φόβου μετά την έξαρση της Όμικρον, όσο και από τις νοσήσεις, αλλά και τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων, ενώ και οι προκρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι πάγωσαν, χωρίς ευτυχώς να δείχνουν σημάδια για ακυρώσεις από τις ήδη επιβεβαιωμένες.

Η σχεδόν αιφνιδιαστική απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης την Τετάρτη το βράδυ να καταργήσει τους ελέγχους και τις καραντίνες για την είσοδο στην χώρα, χτύπησε «καμπανάκι διακοπών» για τους βρετανούς, που ακαριαία από το ίδιο βράδυ, επιδόθηκαν σε αναζητήσεις αλλά και σε κρατήσεις για πακέτα διακοπών.

Τα νέα αφορούν προφανώς και τη χώρα μας. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Sani/Ikos κ. Ανδρέας Ανδρεάδης σε tweet του έδωσε ξεκάθαρα την εικόνα: «Πολύ θετική η εικόνα της πρώτης εβδομάδας του έτους των νέων κρατήσεων για την σαιζόν του 2022 στην χώρα μας. Φαίνεται να επικρατεί σε επισκέπτες & αγορές η πεποίθηση ότι, παρά την όμικρον, η πανδημία θα υποχωρήσει σύντομα με την ανάγκη για διακοπές να είναι ισχυρότερη από ποτέ».

Ο Ελβετικός tour operator Kuoni ανακοίνωσε ότι κατέγραψε άμεσο «άλμα» στα τηλέφωνα και τις κρατήσεις μετά την κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Η τουριστική εταιρεία πρόσθεσε ότι προφανώς οι πελάτες της νιώθουν πλέον αρκετή αυτοπεποίθηση και σιγουριά ώστε να κάνουν κρατήσεις για τις διακοπές τους.

Ο Derek Jones, διευθύνων σύμβουλος της Kuoni, σε Tweet του, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, λέγοντας ότι η κατάργηση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα πρέπει να είναι η αρχή του τέλους της Covid που απέτρεπε τα διεθνή ταξίδια. «Προβλέπω ότι τα ταξίδια θα επιστρέψουν στο 90% (του 2019) πριν από το τέλος της άνοιξης». Ο Kuoni είπε ότι οι προορισμοί στον Ινδικό Ωκεανό, όπως οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και η Σρι Λάνκα ήταν πιο δημοφιλείς στους πελάτες του αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τουριστικού ενημερωτικού δικτύου TTG, βρετανοί τουριστικοί πράκτορες και tour operators προβλέπουν τεράστια αύξηση στις κρατήσεις και τις αναζητήσεις μετά την κατάργηση των περιορισμών. Η εκπρόσωπος του μεγαλύτερου ανεξάρτητου ομίλου ταξιδιωτικών πρακτόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, Advantage Travel Partnership είπε ότι τα μέλη τους είχαν ήδη δει μια αξιοσημείωτη αύξηση στις κρατήσεις και τις αναζητήσεις διακοπών μετά τα Χριστούγεννα. «Είδαμε μεγάλη αύξηση στις ερωτήσεις και τις κρατήσεις την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την εβδομάδα των Χριστουγέννων και διαπραγματευόμασταν πιθανώς περίπου το 50% των επιπέδων του 2019 την προηγούμενη εβδομάδα». Οι ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον εκτίναξαν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών και η κίνηση έφτασε στο 70 – 80% των επιπέδων του 2019. «Σε γενικές γραμμές, έχουμε αυτήν τη στιγμή στα χαρτιά περισσότερες κρατήσεις που αναχωρούν το 2022, από ό,τι είχαμε σε πραγματικές αναχωρήσεις για ολόκληρο το 2021», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα