Χαντζηνικολάου (EET): Ύψιστη προτεραιότητα η στήριξη της πραγματικής οικονομίας

Χαντζηνικολάου (EET): Ύψιστη προτεραιότητα η στήριξη της πραγματικής οικονομίας
Ο Γιώργος Χατζηνικολάου Eurokinissi

"Το 2019 υπήρξε έτος σταθεροποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Πραγματοποιήθηκε, με τηλεδιάσκεψη, στις 11 Ιουνίου 2020 η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με τη συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης εκπροσώπων των μελών και της Γενικής Γραμματείας της ΕΕΤ. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤ, κ. Γ. Χαντζηνικολάου στην ομιλία του αναφέρθηκε στις εξαιρετικά καλές συνθήκες, με τις οποίες λειτούργησε το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα το 2019, έτος κατά το οποίο:

  • Επετεύχθη αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού των τραπεζών.

  • Ενισχύθηκε η ρευστότητά τους (με επιστροφή καταθέσεων,κ.α.).

  • Διατηρήθηκε και επεκτάθηκε η κερδοφορία τους.

  • Έγινε πλήρης άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “χωρίς αμφιβολία το 2019 υπήρξε έτος σταθεροποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος”.

Συγχρόνως, όμως, ο Πρόεδρος της ΕΕΤ υπογράμμισε ότι με την τρέχουσα υγειονομική κρίση, και παρά τις άμεσες και έγκαιρες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, καθώς επίσης των Ευρωπαϊκών Θεσμών και Εποπτικών φορέων, δημιουργούνται νέες προκλήσεις και ανάγκες για τις Τράπεζες, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

“Η άμεση, πλήρης και αποτελεσματική χρηματοδότηση και στήριξη της πραγματικής οικονομίας αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα των μελών μας”.

Αναφερόμενος, τέλος, στην πλούσια δράση της ΕΕΤ και για το 2019, εξήρε ιδιαίτερα την πολύτιμη προσφορά δύο έμπειρων υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών. Του κ. Γ. Αρώνη και του κ. Θ. Καλαντώνη, οι οποίοι ως Πρόεδροι της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης των μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, αντίστοιχα, συντόνισαν με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα το έργο των επιτροπών και αφήνουν πολύτιμη παρακαταθήκη. Την Προεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής αναλαμβάνει πλέον ένα ακόμη διακεκριμένο στέλεχος, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα