Ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές για το "Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον"

Ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές για το "Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον"

Προς λύση οδεύει το πρόβλημα με τις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών στο πρόγραμμα, μετά την υπογραφή απόφασης των αρμόδιων υπουργείων για χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

Απόφαση για τη χρηματοδότηση του προγράμματος "Εξοικονόμηση Κατ΄οίκον" μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014, υπέγραψαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης.

Τους προηγούμενους μήνες είχε παρατηρηθεί μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές από τις συνεργαζόμενες τράπεζες των αιτήσεων που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, που έχουν ολοκληρωθεί. Όπως ανακοινώθηκε, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Μέχρι στιγμής έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα πάνω από 47.000 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 490 εκατ. ευρώ, έχουν υπογραφεί περίπου 42.000 συμβάσεις δανείων και έχουν ολοκληρωθεί περίπου 30.000 έργα επιλέξιμου προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχει μέριμνα για τη συνέχιση του προγράμματος. Μάλιστα έχει υπάρξει μία πρώτη συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για προχρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών από τον κρατικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια είσπραξη των ενισχύσεων από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

SHARE:

24Media Network