'Ξεπούλησαν' τα τουριστικά πακέτα για τις γιορτές

ΜΕ ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ ΚΑΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΝΤΡΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΜΕ ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ ΚΑΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΝΤΡΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Χαράς ευαγγέλια για τον κλάδο αφού τα πρώτα στοιχεία μοιάζουν άκρως ικανοποιητικά για την εορταστική περίοδο

"Ξεπούλησαν" εφέτος οι τουριστικοί πράκτορες ό,τι πακέτο υπήρχε για Ευρωπαϊκούς προορισμούς και όχι μόνο ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων FedHatta Λύσσανδρος Τσιλίδης και κάνει λόγο για άνοδο 20% σε σχέση με πέρυσι.

Πακέτα που εκκινούν από 300 ευρώ και σκαρφαλώνουν εως και τα 2.000 ευρώ έχουν εξαντληθεί. Τα πακέτα αυτά αφορούν την Ευρώπη, με την Ισπανία να έχει προσελκύσει τη μερίδα του λέοντος των Ελλήνων ταξιδιωτών, την Ιταλία, την Ελβετία, το Παρίσι, το Λονδίνο, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός των τουριστικών πακέτων που έχουν προσφερθεί για Τουρκία. Την ίδια στιγμή, προς εξάντληση βαίνουν και οι εκδρομές που αφορούν τα Αραβικά Εμιράτα, την Ανατολική Ασία, τις Κρουαζιέρες ανά τον κόσμο αλλά και την Ινδία.

Ο κ. Τσιλίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπολογίζει ότι συνολικά τα πακέτα που έχουν προσφερθεί ανέρχονται περίπου σε 250.000 και αφορούν οργανωμένες εκδρομές αλλά και αυτά που έχουν δοθεί σε μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά το εγχώριο μέτωπο, γεμάτα είναι όλα τα χιονοδρομικά κέντρα και οι περιοχές που αυτά εξυπηρετούν, όπως Καλάβρυτα, Τζουμέρκα, 3-5 Πηγάδια, Πήλιο, Όλυμπος κά. Ισραηλινοί, Γερμανοί και Αυστριακοί έχουν πλημμμυρίσει τα Τζουμέρκα και τα Ιωάννινα προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκομιδή της τρούφας.

Ο χορός των τουριστικών αφίξεων καλά κρατεί, καθώς και στην Αθήνα υπάρχει έντονη κινητικότητα από Έλληνες επισκέπτες που θα επιλέξουν να αποδράσουν στην Πρωτεύουσα. Οι έλληνες έχουν εκδράμει και γεμίσει τους παραδοσιακούς χειμερινούς προορισμούς, σημειώνει ο κ. Τσιλίδης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι οι υψηλές πληρότητες αφορούν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, που έχουν επιλέξει να ανοίξουν.

Για τον κ. Τσιλίδη ο κόσμος έχει "ηρεμήσει" και πλέον έχει αρχίσει να ταξιδεύει, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρισμός
SHARE:

24Media Network