Υποχωρεί το ΙΚΑ – ‘Ξεπαγώνει’ η καταβολή των συντάξεων

Υποχωρεί το ΙΚΑ – ‘Ξεπαγώνει’ η καταβολή των συντάξεων
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΙΝΑ ( Δ ) ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΘΗΝΩΝ. ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ ) EUROKINISSI

Κανονικά θα διεκπεραιώνονται στο εξής, οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί εντός του 2015, από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ. Η διοίκηση του Ιδρύματος, ανέστειλε την εφαρμογή εγγράφου που είχε κοινοποιήσει στις 12 Αυγούστου, με το οποίο ουσιαστικά «πάγωνε» την πορεία καταβολής των συντάξεων αυτών, επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι εφαρμοστέες εγκύκλιοι που αναφέρονται στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Με την επιφύλαξη λοιπόν των σχετικών εγκυκλίων που αναμένονται από το αρμόδιο Υπουργείο να εκδοθούν άμεσα, η διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει ότι θα συνεχιστεί η έκδοση τόσο των οριστικών όσο και των προσωρινών αποφάσεων συνταξιοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το ΙΚΑ επισημαίνει ότι στο νέο μνημόνιο (ν.4336/2015) ορίζεται ότι «Θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού στους Οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίου ηλικίας, όπου αυτό προβλέπεται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε.»

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr

Αλλαγές στο πρόγραμμα επιδότησης για αλλαγή καυστήρα σε φυσικό αέριο

ΥΠΟΙΚ: Ερμηνευτική εγκύκλιος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα