ΥΠΟΙΚ: Ουδέποτε σχεδιάσαμε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

ΥΠΟΙΚ: Ουδέποτε σχεδιάσαμε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο
Στιγμιότυπο από το υπουργείο Οικονομικών. Eurokinissi

Διαψεύδει το υπουργείο ΟΙκονομικών δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση εχει εκπονήσει σχέδιο για επέκταση της μερικής απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ελάφρυνσης του κόστους μισθοδοσίας.  

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, προέβη το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “ουδέποτε το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση σχεδίασε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. Ούτε σχεδιάζει. Αυτά είναι «ευσεβείς πόθοι» της αντιπολίτευσης”.

Νωρίτερα, με αφορμή τα δημοσιεύματα των “Νέων” και της “Εφημερίδας των Συντακτών” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για σχέδιο της ΝΔ, “βγαλμένο απευθείας από τα νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια του ΔΝΤ περί εσωτερικής υποτίμησης”, το οποίο, “θα οδηγήσει στη μείωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης όλων των μισθωτών”.

Και το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του κάλεσε την κυβέρνηση “να μην χρησιμοποιήσει πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE που αφορά στη στήριξη των θέσεων εργασίας που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, για να προσλάβει συμβασιούχους στο Δημόσιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα