Υπουργείο Οκονομικών: Αναιμικός ο ρυθμός μεγέθυνσης της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2019

Στιγμιότυπο από το υπουργείο Οικονομικών.
Στιγμιότυπο από το υπουργείο Οικονομικών. EUROKINISSI

Για φθίνουσα πορεία σε σχέση με τους στόχους της προηγούμενης Κυβέρνησης κάνει λόγο ο υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο ρυθμός μεγέθυνσης της οικονομίας υπήρξε γενικά αναιμικός το πρώτο εξάμηνο του έτους, αφού ανήλθε σε 1,5%, χαμηλότερα από το αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι και των στόχων της προηγούμενης κυβέρνησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του υπουργείου ειναι η ακόλουθη:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η επίδοση της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά το ρυθμό μεγέθυνσης ήταν 1,5% κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Υπήρξε χαμηλότερη και από την αντίστοιχη του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Συνεπώς ο ρυθμός μεγέθυνσης υπήρξε γενικά αναιμικός, σε φθίνουσα πορεία μεταξύ των δύο αντίστοιχων εξαμήνων των τελευταίων δύο ετών, χαμηλότερος των στόχων της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Για τη σημερινή Κυβέρνηση, η βελτίωση του ρυθμού μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας αποτελεί στόχο πρώτης εθνικής προτεραιότητας.

Για το λόγο αυτό, σε όλες τις πολιτικές που έχει αρχίσει και εφαρμόζει, δίνει έντονη αναπτυξιακή διάσταση.

Το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει συνεχώς το χρέος όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αλλά και της ιδιωτικής οικονομίας να εναρμονιστούν με την εθνική στρατηγική και να συμβάλλουν με τις δράσεις τους στην επίτευξη του εθνικού στόχου. Εάν αυτός επιτευχθεί, τότε όλοι οι υπόλοιποι στόχοι καθίστανται ευκολότερα προσεγγίσιμοι».

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΛΣΤΑΤ, Κυβέρνηση, Υπουργείο Οικονομικών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο 1,9% του ΑΕΠ η ανάπτυξη το β' τρίμηνο του 2019

SHARE: