'Ζεστό' χρήμα 800 εκατ. ευρώ πέφτει απόψε στην επαρχία

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Απόψε το βράδυ οι αγρότες που δικαιούνται βασική ενίσχυση του 2016 θα δουν στους λογαριασμούς τους τα ποσά που τους αναλογούν

Στους λογαριασμούς 567.000 αγροτών θα πιστωθούν σήμερα το βράδυ περίπου 800 εκατ. ευρώ που αποτελούν τη βασική τους επιδότηση. Τα λεφτά αυτά τα περιμένει όλη η επαρχία, αφού το αγροτικό εισόδημα είναι η βασική πηγή ρευστότητας για ολόκληρες περιοχές.

Απόψε το βράδυ οι αγρότες που δικαιούνται βασική ενίσχυση του 2016 θα δουν στους λογαριασμούς τους τα ποσά που τους αναλογούν, συνολικού ύψους περί τα 770 εκατ. ευρώ. Όσοι έχουν δηλώσει το κινητό τους θα ενημερωθούν με μήνυμα.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και πληρώνουμε την ενίσχυση περίπου 40 ημέρες νωρίτερα από την περυσινή χρονιά γιατί γνωρίζουμε τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου, αλλά και όλης της ελληνικής επαρχίας, για ρευστότητα», τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του αρμόδιου Οργανισμού (ΟΠΕΚΕΠΕ), μέχρι τέλος του χρόνου οι αγρότες έχουν να λάβουν ακόμα συνολικά ποσά περί το 1,1 δις. ευρώ που αφορούν μεταξύ άλλων το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, το «πρασίνισμα», εκκρεμότητες εξισωτικής, πληρωμές αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του ΠΑΑ κλπ.

Συνολικά δηλαδή, μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν πληρωμές που θα προσεγγίσουν τα 2 δισ. ευρώ.

SHARE:

24Media Network