Ομαδική απόδραση ανηλίκων

Ομαδική απόδραση ανηλίκων

Τέσσερις από τους συνολικά οκτώ Έλληνες και αλλοδαπούς ανηλίκους που απέδρασαν από τις φυλακές Αλικαρνασσού, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας

Αναζητώντας την ελευθερία τους, απέδρασαν μέσα από τις φυλακές του ειδικού αγροτικού καταστήματος Κασσαβέτειας Βόλου, οκτώ νεαροί κρατούμενοι ηλικίας από 16 έως 21ενός ετών, που κρατούνταν για κλοπές και ληστείες.

Οι νεαροί κρατούμενοι αφού παραβίασαν την εσωτερική περίφραξη, βγήκαν στον προαύλιο χώρο και χρησιμοποιώντας σωλήνα ύδρευσης κατάφεραν να διαφύγουν, υπερπηδώντας τα συρματοπλέγματα.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες και τρεις αλλοδαπούς. Μετά από έρευνα της αστυνομίας  συνελήφθησαν ένας 16χρονος Έλληνας, ένας 18χρονος Αλβανός στη Λάρισα και άλλος ένας νεαρός αραβικής καταγωγής, κι ένας ακόμα αγνώστων προς το παρόν στοιχείων.

Οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οκτώ δεν έγιναν αντιληπτοί από τον σκοπό, παρότι από τη θέση του είχε καλή ορατότητα του χώρου, αλλά, όπως προκύπτει από την αναφορά της διευθύντριας των φυλακών, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε τηλεόραση.

Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, υπάλληλος φύλαξης του ειδικού αγροτικού καταστήματος κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ θα διεξαχθεί και προκαταρκτική εξέταση.

SHARE:

24Media Network