ΟΟΣΑ

Ειδήσεις, πληροφορίες και έρευνες από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ακίνητα στην Αθήνα

"Όνειρο απατηλό" η απόκτηση κατοικίας για τους νέους

Οι τιμές αγοράς κατοικίας, η έλλειψη νέων κατασκευών, η εγκατάλειψη λόγω πολυιδιοκτησίας και άλλων λόγων κτιρίων, η εκτίναξη του κόστους κατασκευών, ο "αφανισμός" στέγης λόγω των πλατφορμών της οικονομίας του διαμοιρασμού (ενοικιάσεις τύπου Airbnb για τουριστική χρήση) έχει αναδείξει το στεγαστικό ζήτημα σε μείζον κοινωνικό και πολιτικό θέμα.

Φορολογούμενος

Φόροι στην εργασία - Τέλος επιτηδεύματος: Δύο μεγάλες "πληγές"

Τα θέματα της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας στην Ελλάδα μπαίνουν στο επίκεντρο οργανσιμών καθώς αποτελούν ένα από τα δομικά προβλήματα της οικονομίας. Μάλιστα αναδεικνύεται, μέσα από στοιχεία, οι μεγάλες διαφορές με τη φορολογία επιχειρήσεων.

Ακίνητα στο Αιγάλεω.

Άπιαστο όνειρο το "σπιτοκαλυβάκι" για τα νεότερα νοικοκυριά

Ανοίγει η ψαλίδα εισοδημάτων - τιμής απόκτησης ακινήτου καθιστώντας το στόχο απόκτησης στέγης απαγορευτικό ακόμη και στην Ελλάδα, που κατείχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης.

Φωτογραφία αρχείου

Συμμετοχή της Ελλάδας στην ιστορική φορολογική συμφωνία για τον 21ο αιώνα του Περιεκτικού Πλαισίου ΟΟΣΑ/G20

Η Ελλάδα συμμετέχει στη ιστορική φορολογική συμφωνία που έχει στόχο οι πολυεθνικές επιχειρήσεις να καταβάλλουν στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται τον φόρο που πράγματι τους αναλογεί.

Ανεργία στα χρόνια του κορονοϊού

Η πανδημία ανοίγει την "ψαλίδα" των ανισοτήτων - Ποιοι θα πληρώσουν το "μάρμαρο"

Η διεύρυνση των ανισοτήτων είναι ένα από τα βασικά αποτελέσματα που επέφερε η πανδημία. Μάλιστα αναλυτές και διεθνείς οργανισμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κάνουν λόγο για την ανάγκη παρεμβάσεων.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας

Σταϊκούρας: Σήμα εμπιστοσύνης στην ασκούμενη οικονομική πολιτική η έκθεση ΟΟΣΑ

Ο Ο.Ο.Σ.Α σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικουρα στην έκθεση με τις προβλέψεις για το 2021 αναγνωρίζει την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα

Ο Γενικός Διευθυντής ελληνικού γραφείου Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης αρθρογραφεί στο NEWS 24/7 για το σχέδιο ανάκαμψης που "θρέφει το πελατειακό κράτος" και αρνείται να αλλάξει "το εξαιρετικά προβληματικό παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο".

Ο ΓΓ του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

"Καμπανάκι" ΟΟΣΑ για τη φτώχεια, την κατάρτιση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση

Ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι η πανδημία προσθέτει το στοιχείο του επείγοντος ως προς την αντιμετώπιση μακροχρόνιων προκλήσεων σε σχέση με την ενίσχυση των επενδύσεων και της παραγωγικότητας

ΚΙΝ.ΑΛ για Διαμαντοπούλου: Ο Χρηστίδης χαιρετίζει, ο Λοβέρδος απορεί

ΚΙΝ.ΑΛ για Διαμαντοπούλου: Ο Χρηστίδης χαιρετίζει, ο Λοβέρδος απορεί

Θετική εξέλιξη για την χώρα θεωρεί την υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου το ΚΙΝ.ΑΛ. Προβληματισμούς φέρεται να εγείρει σε μία μερίδα του η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για τον ΟΟΣΑ την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Ελληνική σημαία και σημαία της Ευρωπαιϊκής Ένωσης κυματίζουν στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας

Ταμείο Ανάκαμψης: Έτσι θα πάρει η Ελλάδα τα 32 δισ.

Εκτός από τους δημοσιονομικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια, που θα πρέπει να συζητηθούν και να αποφασιστούν από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα πρέπει να ξεπεράσει τον κακό εαυτό της.

Φωτό αρχείου: Χρηματιστήριο Αθηνών

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 2,1% το 2020 και επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι η οικονομική ανάπτυξη συνεχίζεται με μοχλό τις εξαγωγές, οι οποίες ενισχύονται από τις τουριστικές εισπράξεις - Το ποσοστό ανεργίας προβλέπεται να μειωθεί στο 16,3% το 2020 και περαιτέρω στο 14,8% το 2021.

Φωτογραφία αρχείου.

"Χαστούκι" από τον ΟΟΣΑ στον Κουρτς: Οι περισσότεροι μετανάστες στην Αυστρία είναι Ευρωπαίοι

Αν και ο ακροδεξιός Σεμπάστιαν Κουρτς στηρίζει την προεκλογική του εκστρατεία στο επιχείρημα ότι "ξένοι από τρίτες χώρες έρχονται στην Αυστρία ", έκθεση του ΟΟΣΑ αποκαλύπτει πως η μόνη "τρίτη χώρα" είναι η Συρία.