Ακούει το Υπουργείο Παιδείας; Τα νούμερα που δεν βγαίνουν και το χάος στα σχολεία των ΗΠΑ

Ακούει το Υπουργείο Παιδείας; Τα νούμερα που δεν βγαίνουν και το χάος στα σχολεία των ΗΠΑ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Στις ΗΠΑ τα σχολεία υποτίθεται ότι θα άνοιγαν τη Δευτέρα. Στην πραγματικότητα πάρα πολλά έμειναν κλειστά. Στην Ελλάδα τα ποσοστά εμβολιασμένων παιδιών μέχρι 11 ετών είναι ακόμα πολύ χαμηλά. Αλλά η κυβέρνηση επιμένει για άνοιγμα στις 10 του μήνα.

Οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σ’ όλον τον κόσμο υπάρχει προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία από τις 10 Ιανουαρίου ή και νωρίτερα σε αρκετές χώρες.

Λογικό αλλά πριν φτάσουμε εκεί ας δούμε τι συμβαίνει στις ΗΠΑ όπου τα σχολεία θα λειτουργούσαν ξανά από την Δευτέρα, στη θεωρία πάντα.

Στην πράξη τα πράγματα αποδείχθηκαν διαφορετικά λόγω της επέλασης της Ομικρον. Ιδού μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου καταγράφηκαν διαδοχικά ρεκόρ κρουσμάτων, τα σχολεία των αστικών περιοχών αποφάσισαν να συνεχίσουν μέχρι νεωτέρας με τηλεκπαίδευση.
  • Στο Μιλγουόκι ήδη από την Κυριακή οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι 70.000 μαθητές θα επέστρεφαν στη σχολική δραστηριότητα με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Στο δε Ντιτρόιτ, στο οποίο καταγράφηκε θετικότητα-ρεκόρ (36%) αποφασίστηκε να μην λειτουργήσει κανένα σχολείο μέχρι την Τετάρτη ενώ την Παρασκευή αναμένεται να παρθούν αποφάσεις με πιο μόνιμα χαρακτηριστικά.

Αυτά, σήμερα, στις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα η κατάσταση, ως προς την άνοδο των κρουσμάτων και πάντα τηρουμένων των αναλογιών, είναι μάλλον χειρότερη. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν τα στοιχεία που αφορούν τον εμβολιασμό των παιδιών που είναι από 5 έως 11 ετών, τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλαδή, θα διαπιστώσουμε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα.

Από αυτό το ηλικιακό γκρουπ έχουν εμβολιαστεί (μία φορά) 21500 παιδιά. Για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί άλλα 85.500 ραντεβού πρώτης δόσης. Ναι αλλά οι μαθητές των νηπιαγωγείων της χώρας (σε 45000 σχολικές μονάδες) είναι πάνω από 500.000! Πώς, λοιπόν, τα σχολεία θα ανοίξουν με τα ποσοστά του εμβολιασμού σε τόσο χαμηλά επίπεδα; Πώς κάποιοι μένουν ανηπηρέαστοι από το γεγονός ότι σήμερα, μόλις επτά ημέρες πριν το άνοιγμα, το ποσοστό θετικότητας απογειώθηκε στο 25%;

Επειτα, υπάρχουν στην εξίσωση και οι εκπαιδευτικοί. Πληροφορίες του NEWS 24/7 αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών δήλωσαν νόσηση πάρα πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές. Με το ρυθμό που ανεβαίνουν τα κρούσματα, είναι σίγουρο ότι τη Δευτέρα θα παρουσιαστούν κενά εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, μικρά ή μεγάλα άγνωστο ακόμα. Η σχολική λειτουργία, άρα, αν αρχίσει, θα αρχίσει με σοβαρά προβλήματα.

Την ίδια ώρα ουδείς συζητάει μείωση των μαθητών ανά τάξη, ουδείς συζητάει για σοβαρό εξαερισμό, ουδείς βάζει σοβαρά πάνω στο τραπέζι την πιθανότητα της πράγματι προβληματικής αλλά αναγκαίας σ’ αυτή τη φάση τηλεκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα