Αναβάλλεται η αναγόρευση του Άνθιμου ως επίτιμου διδάκτορα του ΑΠΘ

Αναβάλλεται η αναγόρευση του Άνθιμου ως επίτιμου διδάκτορα του ΑΠΘ
Greece's prime minister Alexis Tsipras delivers his annual keynote speech during the opening of 82st Thessaloniki International Fair (TIF) in Thessaloniki, Greece on September 9, 2017. / 82 , , 9 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε, ότι η τελετή αναβάλλεται "για λόγους καλύτερης οργάνωσης"

Αναβάλλεται η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ‘Ανθιμο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρυτανείας. Όπως αναφέρεται, η τελετή “αναβάλλεται για λόγος καλύτερης οργάνωσης”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραπάνω απόφαση έρχεται μετά τις αντιδράσεις πολιτών, που ξεκίνησαν μάλιστα και συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο,  καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ο Μητροπολίτης έχει εκφράσει δημόσια ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις οι οποίες δεν συνάδουν με το πνεύμα ενός πανεπιστημίου, που οφείλει να υπηρετεί την επιστήμη, και φέρει το κύρος του Αριστοτελείου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: SOOC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα